P(untp)aprika met spek, feta en quinoa

123-h-papr-feta-quinoa-05-20.jpg

recepten

Een smaakvol gerecht dat de zon in je bord brengt en dat je gedeeltelijk vooraf kunt maken.
Serveer er nog een frisse, groene salade bij om je bordje gezond compleet te maken.



Ingrediënten voor 4 personen
4 (punt)paprika's
200 g magere gerookte spekblokjes
2 sjalotten
olijfolie geschikt om te bakken
een snufje kurkuma
een snufje (gerookt) paprikapoeder
200 g quinoa
120 g feta
peper

Bereiding

- Snijd de paprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Zorg ervoor dat de paprika's kunnen blijven liggen in een ovenschaal.
- Bak de spekblokjes krokant in een braadpan.
- Pel en snipper de sjalotten.
- Doe 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak de sjalot aan. Breng op smaak met kurkuma, paprikapoeder en peper.
- Spoel de quinoa en kook hem gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Laat ondertussen de oven voorverwarmen op 180 °C.
- Snijd de feta in kleine blokjes. 
- Meng de quinoa en de feta met het spek en de sjalot.
- Bestrijk een ovenschaal met olijfolie, leg de paprikahelften erin en laat ze tegen elkaar aan leunen. Vul de paprika's met het quinoamengsel en laat 20 minuten garen in de oven.
- Zet de laatste 5 minuten ook de ovengrill aan en houd de paprika's in de gaten zodat ze niet aanbranden.

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: mei 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram