ad

Nieuwsbrief 18 mei

Laatst bijgewerkt: juni 2020
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 18 mei

Welke meelsoorten gebruik je best?

Vroeger kon je kiezen tussen meel op basis van graan, aardappelen of mais, maar tegenwoordig is er ook 'pseudomeel' op basis van amandelen of kikkererwten. Wat gebruik je best?
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Onderzoekers testen plasma van genezen coronapatiënten op antistoffen

Midden april riep het Rode Kruis op om bloedplasma te doneren. Ziekenhuizen gaan nu onderzoeken of het plasma antistoffen bevat. Die kunnen mogelijk het immuunsysteem van coronapatiënten versterken en hen zo te helpen in de strijd tegen covid-19.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Is je buik uit balans? Heb je moeite om je darmen tot rust te brengen ?

ADVERTORIAL
Je darmflora bevat miljarden bacteriën. Samen zorgen ze voor je vertering en je immuunsysteem en beschermen ze je tegen de opname van schadelijke stoffen. Goede en slechte bacteriën leven er samen. Wanneer dit evenwicht wordt verstoord en de slechte bacteriën de overhand krijgen, worden je darmen onrustig.

Hier vind je nuttige tips voor rustige darmen

Gezondheid.be

Waarom dit het ideale moment is voor een hiv-test

Sensoa roept in een nieuwe campagne alle homo- en biseksuele mannen die losse seksuele contacten hebben op om zich te laten testen op hiv. De covid-119-pandemie zou wel eens een sterke bondgenoot kunnen zijn in de verdere strijd tegen de ziekte.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hoe bereid je je voor op de menopauze?

Je voorbereiden op de menopauze? Het kan! Omdat de meeste vrouwen hun menopauzedag rond de leeftijd van 51 hebben maar de klachten al 6-10 jaar voor die datum kunnen starten, is het belangrijk om rond de leeftijd van 40-45 al goed zorg te dragen voor je lichaam.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Test: hoe groot wordt mijn kind ?

Er zijn gesofisticeerde methoden ontwikkeld om de toekomstige lengte van kinderen te voorspellen, waarbij ondermeer gebruik wordt gemaakt van de botleeftijd.

Lees meer,...

Gezondheid.be

P(untp)aprika met spek, feta en quinoa

Een smaakvol gerecht dat de zon in je bord brengt en dat je gedeeltelijk vooraf kunt maken. Serveer er nog een frisse, groene salade bij om je bordje gezond compleet te maken.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 18/05/2020 , bijgewerkt op 04/06/2020
ad


pub