Zoete-aardappelfrites

Laatst bijgewerkt: april 2020
123-h-sweetpotato-ottolenghi-05-20.jpg

recepten

Deze zoete-aardappelfrietjes zijn heerlijk als bijgerecht of snack. Geef er als je ze als snack serveert wat zure room bij, waarin iedereen zijn frietjes kan dippen. 
Je kunt de aardappelen maximaal 6 uur van te tevoren voorbereiden tot het moment waarop ze in de oven worden gezet.

Bijgerecht voor 6 tot 8 personen
3 flink grote zoete aardappels, geschild, in 1,5 cm dikke frieten gesneden (1,2 kg)
1 el mild gerookte-paprikapoeder
1/2 tl cayennepeper
3 tenen knoflook, fijngehakt
30 g polenta
100 ml olijfolie
1 el sumak
zeezoutvlokken

Bereiding
- Verhit de oven tot 220 °C.
- Meng de zoete-aardappelfrieten in een grote kom met paprikapoeder, cayennepeper, knoflook, polenta, olijfolie en 1 tl zoutvlokken. Verdeel als alles gecombineerd is de zoete-aardappelfrieten (en alle olie) voer twee met bakpapier beklede bakplaten en rooster ze 25-30 minuten in de oven. Roer een of tweemaal heel rustig tot de frieten gaar, krokant en goudbruin zijn. 
- Haal de bakplaten uit de oven, bestrooi de frieten met de sumak en 1 theelepel zoutvlokken en serveer ze meteen.

Een recept uit het boek 'Simpel' van Ottolenghi, uitgegeven door Fontaine Uitgevers, Amsterdam
www.fontaineuitgevers.nl


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram