ad

Zoete-aardappelfrites

Laatst bijgewerkt: april 2020
123-h-sweetpotato-ottolenghi-05-20.jpg

recepten

Deze zoete-aardappelfrietjes zijn heerlijk als bijgerecht of snack. Geef er als je ze als snack serveert wat zure room bij, waarin iedereen zijn frietjes kan dippen. 
Je kunt de aardappelen maximaal 6 uur van te tevoren voorbereiden tot het moment waarop ze in de oven worden gezet.

Bijgerecht voor 6 tot 8 personen
3 flink grote zoete aardappels, geschild, in 1,5 cm dikke frieten gesneden (1,2 kg)
1 el mild gerookte-paprikapoeder
1/2 tl cayennepeper
3 tenen knoflook, fijngehakt
30 g polenta
100 ml olijfolie
1 el sumak
zeezoutvlokken

Bereiding
- Verhit de oven tot 220 °C.
- Meng de zoete-aardappelfrieten in een grote kom met paprikapoeder, cayennepeper, knoflook, polenta, olijfolie en 1 tl zoutvlokken. Verdeel als alles gecombineerd is de zoete-aardappelfrieten (en alle olie) voer twee met bakpapier beklede bakplaten en rooster ze 25-30 minuten in de oven. Roer een of tweemaal heel rustig tot de frieten gaar, krokant en goudbruin zijn. 
- Haal de bakplaten uit de oven, bestrooi de frieten met de sumak en 1 theelepel zoutvlokken en serveer ze meteen.

Een recept uit het boek 'Simpel' van Ottolenghi, uitgegeven door Fontaine Uitgevers, Amsterdam
www.fontaineuitgevers.nl


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

ad


pub