ad

Welke pastasoort matcht met welke saus?

Laatst bijgewerkt: april 2020
123-h-pasta-soorten-04-20.jpg

nieuws

Wil je pasta bereiden zoals een echte italiano? Dan moet je weten welke pasta matcht met welke saus, want dat is niet willekeurig.
The right pasta for the job...



  • Tomatensaus met kruiden en/of groente/vis/schaaldieren of een saus met olierijke ingrediënten vraagt lange slierten zoals spaghetti, linguine, cappellini of fusili.
  • Bij ragù of bolognese, bij romige sauzen met kleine stukjes groente/vlees/vis, bij pesto of vissaus horen tagliatelle of penne.
  • Zwaardere vlees- of kaassauzen hebben fusili (ook spirelli genoemd), penne rigate of rigatoni nodig. De ribbels op de pasta houden de saus vast en zorgen voor binding.
  • Grote vormen zoals cannelloni of schelpvormen genre conchiglie worden gevuld en rijkelijk voorzien van een room- of tomatensaus in de oven gegratineerd.
  • Sauzen die delicate ingrediënten of kleine stukjes bevatten zoals ham, zalm, scampi of champignons passen bij kleine pasta zoals farfalle (strikjes) of orecchiette (kleine schelpjes).
  • Romige sauzen met gerookte zalm en lompviseitjes of met gamba's/garnalen en paddenstoelen zijn in hun schik met tagliolini.
  • Sauzen met wild of konijn blijven het best hangen rond de brede pappardelle.


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

ad


pub