ad

’s Nachts vaker moeten opstaan om te plassen? Deze 6 tips pakken het vandaag nog aan!

Laatst bijgewerkt: april 2020

nieuws

ad_Proprostex-campagne-beeld.jpg
Wat begint met een klein ongemakje kan resulteren in een storend ongemak. Deze variëren van erg vaak het kleine kamertje moeten opzoeken, tot nadruppelen of een zwakke urinestraal. Zeker als je ’s nachts meer naar het toilet moet, kan dit de nachtrust flink beïnvloeden. De meest voorkomende oorzaak is een normale vergroting van de prostaat, maar ook medicatie of infecties kunnen ongemakken bij het plassen opwekken.

Alle mannen hebben een prostaat. Tussen een leeftijd van 40 en 50 jaar kan een normale vergroting van de prostaat ontstaan, dit door hormonale veranderingen. Het houdt in dat het prostaat een bepaalde grootte krijgt waardoor deze kan drukken op de plasbuis die hier dwars doorheen loopt. Deze vernauwing heeft als gevolg dat de blaasspier harder moet werken om de urine naar buiten te krijgen. Het behoud van een gezonde plasfunctie is belangrijk voor het algehele welbevinden en voor een plezierige nachtrust!

Tips voor een gezonde plasfunctie:

 1. Stem vraag en aanbod niet op elkaar af
  Moet je erg dringend plassen? Geef dan niet té snel toe aan dat kleine stemmetje. Wanneer je vaker dan normaal naar het toilet moet - meer dan 8 keer per dag - tracht dan je blaas te trainen om meer urine op te slaan. Even wat langer ophouden kan jouw probleem op langere termijn ten goede komen. Raak je snel de tel kwijt? Turf dan even wat streepjes op een papiertje. Visualisatie helpt!
 2. Drink voldoende
  Probeer wel om 1,5 tot 2 liter per dag te drinken, bij voorkeur water of (kruiden)thee. Voldoende drinken helpt om een normale plasfunctie te behouden.
 3. Een fit lichaam, van top tot teen (tot prostaat)
  Naast sporten zijn ook oefeningen en bepaalde houdingen aangeraden. Zonder je bijvoorbeeld enkele keren per dag af om met je benen omhoog te liggen: zo krijgt jouw vochtcirculatie weer de boost die hij verdient.
 4. Zorg voor de prettigste houding
  Neem de tijd om te plassen; probeer te ontspannen en niet te persen. Bij de ene man gaat het plassen staand beter, bij de ander zittend. Probeer uit wat voor jou het beste gaat. Zorg dat je je blaas en plasbuis zo goed mogelijk leeg plast.
 5. Herbekijk jouw avondrituelen
  Bestaat jouw slaapmutsje uit een glas alcohol, een warme kop koffie of een blikje frisdrank? Denk hier dan volgende keer twee keer over na: dit soort dranken maken je blaas overactief en laat dat net het laatste zijn wat je wil. Na 20 uur ‘s avonds draai je de kraan beter zachtjes toe tot de volgende ochtend. Verspreid doorheen de dag water drinken is dan weer wél aangeraden.

  ad_PROPROSTEX-NL-60-cap.png
 6. Het gebruik van specifieke voedingssupplementen kan ondersteuning bieden. Vianatura Proprostex bijvoorbeeld is speciaal ontwikkeld om de normale plasfunctie te ondersteunen. Het bevat een natuurlijke 3-in-1 formule met pompoenpitolie, sabal (zaagpalmextract) en zink om het plascomfort en de mannelijke functies te ondersteunen. Het zorgt voor het behoud van een gezonde plasfunctie, ondersteunt de mannelijke functies en zorgt voor behoud van normale testosterongehalten.

NB: Blijven de nare klachten toch aanhouden, langer dan u zou verwachten, bezoek dan toch een arts of specialist om de symptomen nauwer te bestuderen. 


bron: ingezonden mededeling: OCE Bio

ad