ad

Zorgverleners kunnen gratis hulp inschakelen voor dagelijkse taken via Helpper

Laatst bijgewerkt: maart 2020
123m-dokter-mobile-ziekenh-5-8.jpg

nieuws Zorgverleners in Vlaanderen en Brussel kunnen sinds kort een beroep doen op buren om dagdagelijkse taken over te nemen, aangezien ze er in deze drukke periode zelf amper tijd voor hebben. Het platform Helpper brengt ze in contact met vrijwilligers en regelt meteen ook een gratis verzekering voor beide partijen.
 
Helpper, een onafhankelijk initiatief gesteund door verschillende ziekenfondsen, werd al in 2017 opgericht door François Gerard om mensen die hulp kunnen gebruiken en mensen die een centje willen verdienen als vaste vertrouwenspersoon en helpende hand aan elkaar voor te stellen. Normaal is het platform betalend, een vast tarief per werkuur, maar in deze coronacrisis stelt Gerard gratis een zorglijn ter beschikking om iedereen uit de zorgsector een hart onder de riem te steken: medisch personeel, medewerkers in woonzorgcentra, thuisverpleegkundigen,… De telefonisten die de zorglijn beantwoorden, registreren de vraag en zorgen ervoor dat geregistreerde vrijwilligers uit de buurt kunnen reageren indien gewenst. 

“Ze werken zich elke dag te pletter om dit virus het hoofd te bieden”, vertelt Gerard. "Na hun loodzware dagtaak moeten ze dan nog boodschappen doen in een supermarkt waar net een horde hamsteraars is gepasseerd, koken of de hond uitlaten. Er zijn ontzettend veel mensen die de zorgverleners in hun buurt willen helpen met die dagdagelijkse taken. Samen met onze ondertussen meer dan 2.500 vrijwilligers willen we die hulp snel en efficiënt helpen regelen, zodat de zorghelden zich tenminste al geen zorgen moeten maken over een lege koelkast of een lege maag."

Alle zorgverleners kunnen terecht op de Helpper-zorglijn op het nummer 02-272.08.10, 7 dagen op 7, van 6 uur ’s ochtends tot 22 uur ’s avonds.

zie ook artikel : Coronavirus: ook maag- en darmklachten zijn een symptoom

Bron: 
www.helpper.be


bron: Sofie Van Rossom, gezondheidsjournalist

ad


pub