ad

Nieuwsbrief 24 maart

Laatst bijgewerkt: maart 2020
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 24 maart

Zo beperk je de impact van quarantaine op je mentale gezondheid

In quarantaine moeten vertoeven tijdens een epidemie, zoals nu tijdens de coronacrisis, kan een ernstige psychologische impact hebben. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je mentale gezondheid op peil te houden tijdens periodes van afzondering.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Coronavirus: ook maag- en darmklachten zijn een symptoom

De meeste patiënten die besmet zijn met het coronavirus hebben ademhalingssymptomen, maar Chinese onderzoekers laten weten dat ook spijsverteringsproblemen een symptoom kunnen zijn.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wat kan je doen tegen huidkloven?

Een pedicure staat waarschijnlijk nu niet op de agenda. Maar wat als je last hebt van pijnlijke kloven in de vingers, handen of voeten? Gelukkig kan je zelf ook een paar dingen doen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wetenschappers geven tips om te sporten: opletten om nu niet te overdrijven

In een open brief roepen wetenschappers samen met Sport Vlaanderen en de Vlaamse sportfederaties mensen op om te blijven sporten. Maar ze geven toch ook enkele waarschuwingen mee. We moeten niet plots overdrijven met sporten.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Nieuw burgerplatform om hulp voor zorgverleners te centraliseren

Via wijhelpenmee.be wordt alle burgerhulp gecentraliseerd om DIY beschermingsmaterialen te maken, medische materialen te doneren en bij zorgverleners te krijgen die hun noden ook via wijhelpenmee.be bekend kunnen maken.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Start-up moonbird zet gratis live webinar reeks op poten met experts

Ademhalingsoefeningen en meditatie zijn zeer actueel dezer dagen. Maar hoe voer je deze precies goed uit? Om je te motiveren om in deze moeilijke periode aandacht te hebben voor het mentaal welzijn, zet de Belgische start-up moonbird gratis live webinars op.

Lees meer,...

Gezondheid.be

De dadel, een bommetje vezels en suikers

De dadel is een uitstekende energiebron door zijn hoge gehalte aan fructose, glucose en saccharose. En hoewel de gekonfijte versie veel caloriën bevat, is het een gezonde vezelbron voor groot en klein.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 24/03/2020 , bijgewerkt op 30/03/2020
ad


pub