ad

Nieuwsbrief 20 maart

Laatst bijgewerkt: maart 2020
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 20 maart

Koorts meten: hoe en waar?

Indien je de koorts wil meten bij jezelf of je kind kan je best rekening houden met een aantal essentiële tips. Doe je dat niet, dan zijn de metingen zo goed als waardeloos. 
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Coronadagboek van spoedarts UZ GENT: ‘Er is iets aan het veranderen’

Tania Desmet (33) staat in het UZ Gent elke dag in de frontlinie van de strijd tegen het nieuwe coronavirus. ‘Patiënten worden echt zieker.’

Lees meer,...

Gezondheid.be

Help mee de broodnodige mondmaskers voor zorgverleners maken via maakjemondmasker.be

Om het tekort aan mondmaskers voor de zorgsector aan te pakken, werd maakjemondmasker.be gelanceerd. Dit patroon is goedgekeurd door de FOD Volksgezondheid.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Helpen mondspoelmiddelen tegen tandplak en tandvleesontstekingen?

Veel mondspoelmiddelen beweren dat ze tandplak helpen voorkomen en tandvleesontstekingen (gingivitis) kunnen voorkomen of bestrijden. Maar is dat wel zo?

Lees meer,...

Gezondheid.be

Vooral wildere natuur goed voor ons gemoed

We beseffen allemaal wel dat het goed is voor ons welzijn om regelmatig in een groen gebied te vertoeven. Maar Amerikaanse wetenschappers toonden nu aan dat het soort natuuromgeving ook van belang is. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

7 tips voor gezonde lucht in huis

Nu we met z'n allen thuis moeten blijven, is het belangrijk om de luchtkwaliteit binnenshuis eens onder de loep te nemen. Die is er soms slechter aan toe dan de buitenlucht. Je kan nochtans heel wat doen om de lucht in huis clean en gezond te houden.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Kan je een beroerte voorkomen?

Een beroerte kan iedereen overkomen, ongeacht genetische factoren of levensstijl. Eng, hé? Gelukkig is daar prof. Annelies Bronckaers (UHasselt) om je een en ander uit te leggen en je een handig trucje te leren om je overlevingskansen te vergroten.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 20/03/2020 , bijgewerkt op 30/03/2020
ad


pub