ad

Burrata met geroosterde druiven en basilicum

Laatst bijgewerkt: februari 2020
042_burrata3_grapes2.jpg

recepten

Volgens chef Yotam Ottolenghi is burrata - het Italiaanse woord voor 'beboterd' - een van de grootste genoegens in het leven. De buitenkant van de burrata bestaat uit stevige mozzarella, de binnenkant is een romig mengsel van stukjes mozzarella en room. De combinatie van beide is verrassend lekker. 

De druiven kunnen de dag ervoor gemarineerd worden en in de koelkast worden bewaard.

Voor 6 grote porties
ca. 320 g druiven zonder pit, van de takjes geplukt
2 el sherryazijn van superieure kwaliteit
3 el olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
1,5 tl donkerbruine basterdsuiker
1,5 tl venkelzaad, geroosterd en licht gekneusd
3 grote bollen burrata of buffelmozzarella (600 g)
6 kleine takjes paars of groen basilicum (5 g) voor erbij
zeezoutvlokken en zwarte peper

Bereiding
- Doe de druiven in een middelgrote kom met de azijn, olie, knoflook, suiker, 1 tl venkelzaad, 1/4 tl zeezout en royaal gemalen peper. Meng alles goed en zet opzij.
- Rijg de druiven aan spiesen; reken 5 tot 6 druiven per spies. Gooi de marinade niet weg, je hebt hem nodig bij het serveren.
- Zet een grillpan op hoog vuur en ventileer de keuken goed. Leg als de pan heet is de spiesen erin en gril ze circa 2-3 minuten; keer ze halverwege de tijd. Haal de pan van het vuur.
- Scheur de burrata vlak voor het opdienen doormidden en leg een helft op elk bord. Schik de druivenspiesen tegen de burrata aan - 2 per portie - en schep anderhalve theelepel marinade over de kaas. Of arrangeer als je veel eters hebt alles op een grote schaal.
- Bestrooi de burrata met het overgebleven venkelzaad, garneer met een takje basilicum en dien op. 

Omslag Simpel  - Yotam Ottolenghi.jpg

Een recept uit het boek 'Ottolenghi SIMPEL'

uitgegeven door Fontaine Uitgevers, Amsterdam
www.fontaineuitgevers.nl

Food foto copyright Jonathan Lovekin


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

ad


pub