Ken jij de voordelen van een infraroodcabine ?

Laatst bijgewerkt: maart 2020
adhealthmate_4.png

nieuws

De voordelen van een infraroodcabine op een rijtje:

 1. Je zweet 2 tot 3 keer meer in een infraroodcabine dan in een gewone sauna. Ook al is de temperatuur er een stuk lager. En omdat je meer zweet, raak je tot 7 keer meer toxische stoffen kwijt.
 2. Voor hartpatiënten is een gewone sauna ‘gevaarlijk’ omdat de hitte het hart belast. Maar een infraroodcabine is zelfs goed voor de cardiovasculaire conditie.
 3. De infraroodstraling heeft een golflengte van 6.340 nanometer. En deze golflengte heeft een bijzonder positief effect op ons menselijke lichaam.
 4. Een infraroodcabine hoeft niet lang op te warmen. Al na een kwartier bereik je de gewenste warmte van 50°. Een klassieke sauna daarentegen moet een half uur tot drie kwartier opwarmen vooraleer hij gebruiksklaar is.

Hoe kies je nu de juiste infraroodcabine ?

Niet alle infraroodstraling heeft hetzelfde effect op je lichaam. 1 speler op de markt: Health Mate®, de marktleider in infraroodcabine’s, onderscheidt zich van de rest door gebruik te maken van gepatenteerde FIR-elementen. Enkel infraroodgolven tussen 5.600 en 10.000 nanometer hebben een therapeutische werking op het menselijk lichaam (‘deep level therapy’), waarvan de piek op 9400 nanometer ligt.

Health Mate® genereert 6.340 nanometer. Alles wat onder de 5.600 nanometer ligt, werkt uitsluitend als oppervlaktewarming, medisch omschreven als perifere opwarming. (‘peripheral warming’)

Langegolf infraroodstralen van 6.340 nm brengen microscopisch kleine watermoleculen in beweging, waardoor warmte ontstaat. Het lichaam zorgt er zelf voor dat deze warmte diep in het lichaam wordt gestuurd, waardoor het sneller, efficiënter, beter én vooral veiliger opwarmt (deep level therapy). Als gevolg daarvan versnelt de bloedcirculatie in het gehele lichaam en verbetert ons cel metabolisme.

ad_healthmate01.png

klik om te vergroten

ad_healthmate02.png

Wat is het resultaat van deze technologie?

DE HELENDE WERKING

De helende werking vertaalt zich in een afname van pijn aan de spieren, gewrichten of zelfs organen. De lange golf infrarood energie die dus enkel op deze manier in ons lichaam binnenkomt, stimuleert het immuunsysteem, geeft impulsen aan het cel vernieuwingsproces, biedt een heilzame ondersteuning bij medische klachten en verbetert de bloeddoorstroming. Dit zodat we sterk, gezond en energiek blijven.

Lees hier getuigenissen van overtuigde Health Mate® klanten Marc Herremans, Martine Jonckheere, Nick Nuyens en vele andere mensen met gezondheidsklachten.

Bij goedkopere cabines gebruikt men veelal IR-A (korte golf straling) of full spectrum straling.
IR-A straling situeert zich rond de 750-1500 nanometer en heeft volgende kenmerken wanneer het op het menselijk lichaam wordt gestraald:

 • De te behandelen zone moet rechtstreeks bestraald worden
 • Diffuseert niet in het lichaam
 • Brengt zijn energie over in vaste materialen zoals het vet- en spierweefsel dat wordt bestraald
 • Met full spectrum straling heb je enkel een pijnverzachtend effect wanneer je in de infraroodcabine zit. Bij de lange golfstraling van Health Mate® blijft dit effect 24-48 uur langer. (Deep level therapy)
 • Wordt afgeraden bij ouderen, kinderen en jonge kinderen, obesen en personen met chronische medische klachten.
 • Is net zoals bij de klassieke sauna belastend voor het hart
 • Wordt niet langer dan 10-15min gebruikt (een langer gebruik verhoogt het risico op hittekrampen, hoofdpijn, duizeligheid, zwakte, desoriëntatie, stuipen, flauwvallen, bewusteloosheid of verstoorde ademhaling.)

Het verschil zit ‘m in onze stralingselementen

TECOLOY STRALINGSELEMENTEN!

Health Mate® is de enige infraroodsauna-fabrikant ter wereld die Tecoloy stralingselementen gebruikt die op een golflengte zitten van 6.340 nanometer. Deze golflengte is als het ware ‘gemaakt’ voor ons lichaam en heeft een therapeutisch effect.

De goedkopere versies (alsook onze Economy cabines) werken met minderwaardige stralingselementen die géén langdurige gezondheidsvoordelen opleveren. De warmte doet wel deugd, maar het effect is hetzelfde als een warm bad nemen.

Het verschil zit ‘m in de houtsoort die we gebruiken

RODE CANADESE CEDER!

De Health Mate® infraroodsauna’s zijn vervaardigd van 1ste keus Canadese rode ceder, die ideaal bestand is tegen hoge temperaturen. Goedkopere houtsoorten vervormen of scheuren, rode ceder niet. Ceder heeft een holle celstructuur en heeft als enige houtsoort de eigenschap om infraroodstraling te reflecteren.

LEVENSLANGE GARANTIE

Bij Health Mate® dragen we tevredenheid van onze klanten hoog in het vaandel. Elk product wordt grondig gecontroleerd voor het onze fabriek verlaat. Zo kan jij onmiddellijk genieten van je gloednieuwe infraroodcabine.
Mocht er toch ooit iets haperen of niet meer optimaal werken, dan nog kun je op je beide oren slapen. Health Mate® is altijd bereikbaar voor technische problemen. Eén telefoontje en onze technieker komt zo snel mogelijk langs om je probleem op te lossen.


bron: ingezonden mededeling: Healthmate