Nieuwsbrief vrij 24 jan

Laatst bijgewerkt: februari 2020
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 24 januari

Wat kan je doen tegen droge ogen?

Je ogen worden droog wanneer onvoldoende traanvocht wordt aangemaakt of het traanvocht van slechte kwaliteit is en daardoor sneller verdampt. Maar belangrijker is misschien: wat kan je er tegen doen?
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Drank-, drug- en tabaksgebruik bij tieners daalt… maar niet voldoende

Elk jaar peilt het Vlaams expertisecentrum voor Alcohol en andere Drugs bij leerlingen uit het secundair onderwijs naar hoe ze omgaan met drank, drugs, sigaretten, medicatie, gamen en gokken.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Effect van koudesauna’s nog onduidelijk

Je lichaam voor korte tijd aan extreme koude blootstellen, zou goed zijn tegen allerlei aandoeningen, maar de wetenschappelijke fundering voor de beweringen is zeer wankel.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Moet je geneesmiddelen nemen om je cholesterol te verlagen?

Een kwart van de Belgische 40-plussers neemt statines om het cholesterolgehalte te verlagen. Na een hart- of vaatprobleem (hartaanval, beroerte) bieden statines een duidelijk voordeel. Maar er zijn ook risico's aan verbonden.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Britse wetenschappers doen opvallende oproep: “Maak spermadonatie mogelijk na overlijden”

Zoals we een lever, nier of hart doneren bij onze dood, moet het ook moreel toegelaten zijn om sperma te doneren. Althans als het van twee Britse wetenschappers afhangt.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hoe gezond is flexibel werken?

Ooit al werk gezocht? Dan is de kans groot dat het woord "flexibel" in de jobadvertentie stond. Maar wat betekent dat eigenlijk, "flexibel"? En is dat flexibel werken dan goed, of zorgt het er voor dat we ook constant gestresseerd zijn?

Lees meer,...

Gezondheid.be

Groene minestrone met feta

In het nieuwe boek 'Fast Food" van Sandra Bekari vind je 80 snelle recepten voor iedereen die lekker, gezond maar ook snel wil koken. Wij schotelen je een smakelijke meeneemlunch voor: groene minestrone met feta!

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 24/01/2020 , bijgewerkt op 11/02/2020
volgopfacebook

volgopinstagram