Nieuwsbrief do 16 jan

Laatst bijgewerkt: februari 2020
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 16 januari

Winterdepressie: oorzaken, symptomen en remedies

Iedereen heeft wel eens last van depressieve gevoelens wanneer het dagenlang somber weer is. Maar naar schatting één op tien tot twintig mensen heeft hiervan zoveel last dat ze moeite hebben om nog normaal te functioneren.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Modafinil, een pil die je slimmer maakt?

Het psychoactieve geneesmiddel Modafinil is onmiskenbaar aan een opmars bezig. Het wordt steeds vaker gebruikt als een zogenaamde ‘smart drug’, om de waakzaamheid en concentratievermogen een boost te geven. Nochtans niet zonder gevaren...

Lees meer,...

Gezondheid.be

Kurkuma met zwarte peper, het ideale duo voor je gewrichten

ADVERTORIAL
Kurkuma wordt slecht opgenomen door het lichaam. Daarom is de combinatie met zwarte peper van het grootste belang. Wil je weten waarom piperine en zwarte peper zo belangrijk zijn, lees dan snel verder.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wat is intermittent fasting en (hoe) werkt het?

Al jaar en dag gaan mensen op zoek naar nieuwe manieren om enkele kilo’s kwijt te raken. Tegenwoordig ontdekken meer en meer mensen intermittent fasting. Maar is het wel zo goed voor ons?

Lees meer,...

Gezondheid.be

Vlaamse huisartsen waken over goede zorg voor suïcidepogers

De meeste mensen met een risico op suïcide krijgen geen gespecialiseerde zorg maar gaan wel op consultatie bij hun huisarts, ook na een poging tot suïcide. Huisartsen spelen dus een belangrijke rol in suïcidepreventie.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Infosessie over thuiszorg

Tijdens deze infosessie kom je aan de hand van concrete voorbeelden meer te weten over wat gezinszorg, aanvullende thuiszorg en huishoudelijke hulp via dienstencheques precies inhoudt, hoe je hulp kan vragen en welk kostenplaatje dit met zich meebrengt.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Vijf tips voor een geslaagde stoofschotel

Een lekkere, geurige stoofschotel smaakt altijd en al zeker in de winter. Met een goede voorbereiding kost de bereiding ervan weinig moeite want de oven of de stoofpot doet het werk. Slow cooking op zijn best, met tips voor een geslaagd resultaat.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 16/01/2020 , bijgewerkt op 11/02/2020


pub