ad

Broccolipizza margherita

Laatst bijgewerkt: januari 2020
broccolipizza margherita.png

recepten

In haar nieuwste boek 'Week Light - snelle recepten voor een goed gevoel' laat Donna Hay zien dat eten gaat over energie bijtanken en dat je dat kunt doen op een manier die barstensvol heerlijke smaken zit. Ze legt zoals steeds het accent op gezonde en natuurlijke producten, die krijgen een hoofdrol op het bord. Vertrouwde ingrediënten, vooral groenten, krijgen  een complete make-over. Ze worden net iets knappiger, smakelijker en spannender. 

Wij kozen er de 'broccolipizza margherita' uit. 

Ingrediënten voor 4 personen
1 hoeveelheid broccolideeg (zie basisrecept hieronder)
50 g parmezaan, fijngeraspt
300 g cherrytomaten, doormidden gescheurd, pitjes eruit geknepen
handige oreganoblaadjes
olijfolie extra vergine, om te besprenkelen
2 bollen verse mozzarella van 125 g, in stukjes gescheurd
basilicumblaadjes
fijngeraspte parmezaan, extra, om te bestrooien (naar keuze)

Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bekleed twee ronde ovenplaten van 30 cm met bakpapier.
- Verdeel het deeg in tweeën en druk elke helft uit op een ronde ovenplaat zodat je 2 pizzabodems van 28 cm hebt. Bak deze bodems 20 minuten in de oven tot ze stevig en licht goudbruin van kleur zijn.
- Bestrooi de bodems met de parmezaan en leg hier de tomaten en de oregano op. Besprenkel met wat olie. Zet de pizza's terug in de oven en bak nog 20 minuten of tot ze goudbruin zijn. 
- Garneer de warme pizza's met de mozzarella, bestrooi met de basilicum en extra parmezaan en dien op.

Basisdeeg voor 1 hoeveelheid
600 g broccoliroosjes met een steeltje van 6-8 cm (ongeveer 2 stronken), grofgesneden
90 g amandelmeel
25 g parmezaan, fijngeraspt
3 eieren
zeezout en grofgemalen zwarte peper

- Maal de broccoliroosjes met steeds een handje tegelijk in een foodprocessor fijn en schep ze in een grote schaal. Gebruik niet te veel steel (max. 8 cm) anders wordt het deeg te waterig.
- Voeg het amandelmeel, de parmezaan, eieren en zout en peper toe aan de broccoli en schep alles goed door elkaar tot een samenhangend deel. 

Enkele handige tips
- Je kunt je favoriete pizzabeleg toevoegen, maar vermijd ingrediënten die de bodem zacht kunnen maken zoals bijvoorbeeld tomatenpuree. Je kunt beter verse tomaten gebruiken waar je de pitjes en een deel van het sap uit hebt geknepen. 
- Probeer ook eens te beleggen met gebakken pompoen, aubergine of courgette.
- Het is handig om deze pizzabodems in de vriezer te hebben op een drukke dag: bak ze 20 minuten, laat afkoelen, wikkel ze in folie en vries in.



Week Light-vpmp.jpg
Uit het boek 'Week light' van Donna Hay www.donnahay.com
Uitgegeven bij Lannoo
Verkoopprijs: 32,50 euro
Copyright foto: Con Poulos


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

ad


pub