Wie wil nu niet een gezonde suiker!

Laatst bijgewerkt: december 2019
ad_tagatesse_SUIKER.JPG

nieuws Tagatesse is een zoetmiddel dat geschikt is voor personen met (pre)diabetes, obesitas, een gezonde levensstijl en afslanken als motto. Kortom kan het zelfs elke suikerliefhebber bekoren wegens het feit dat het even zoet smaakt en gezondere eigenschappen heeft dan gewone suiker. Wie wil nu niet een gezonde suiker!

Oorsprong en eigenschappen van Tagatesse

Tagatesse is een zoetmiddel op basis van Tagatose, dat een suiker van natuurlijke oorsprong is. Tagatose komt van nature voor in melk en bepaalde fruitsoorten. Tagatesse zelf wordt gemaakt met Tagatose afkomstig van melk en smaakt even zoet als sucrose (standaard tafelsuiker), maar heeft wel heel andere eigenschappen. Zo heeft Tagatesse een lagere glycemische index, calorie-en koolhydraatwaarde dan gewone suiker (sucrose). Verder verschilt Tagatesse ook van andere suikervervangers, want er is geen sprake van een chemische smaak en tandbederf. Door al deze goede kenmerken wordt Tagatesse beschouwd als een veilige en gezonde vervanger van tafelsuiker, die elke persoon met of zonder de welvaartziekten, obesitas en diabetes, ten goede komt.

ad_damhert_GROUP.png

Hoe past Tagatesse in een gezonde levensstijl?

ad_damhert_weegschaal.png
Binnen België is Damhert het enige bedrijf dat het zoetmiddel Tagatesse en verschillende koekjes en smaakmakers op basis van Tagatose in het dieet- of suikerschap van jouw betere supermarkten en via hun webshop verkoopt. Als u zo een koekje eet of een smaakmaker toevoegt aan uw gerecht voor een gezonde levensstijl, zal u geen invloed op uw bloessuikerspiegel ervaren wegens de lage glycemische index (<10). Verder is Tagatesse ook low carb. Dit betekent dat je de koolhydraatwaarden van Tagatose en de polyolen niet moet meetellen in uw koolhydraatberekening, want deze worden door het lichaam niet verteerd. Tot slot heeft Tagatesse ook een prebiotische werking , een hoog vezelgehalte en lage caloriewaarde 1,75 Kcal/100g. Om al deze redenen bewijzen de Tagatesse producten aan (pre)diabetici, obese mensen en personen met een gezonde levensstijl dat zij nog suiker kunnen eten, maar wel zonder zonde.

Zelf aan de slag met Tagatesse

Nu je alle voordelen kent van Tagatesse, kan je zeker niet wachten om er zelf mee aan de slag te gaan. Het zoetmiddel Tagatesse is geschikt om te koken, te bakken en te karamelliseren, want het kan alle temperaturen aan. Hierdoor kan je perfect de gerechten, die je normaal met gewone suiker bereidt, omtoveren tot een Tagatesse variant. Als je dit wilt doen, halveer je gewoon de hoeveelheid suiker in het recept en vervang je dit door Tagatesse. Voor een goudbruin kleurtje tijdens het bakken met Tagatesse, kan je best jouw gerecht afdekken met aluminiumfolie wegens haar hoge bruiningsgraad. Dus verras jezelf, jouw vrienden en familie voor, tijdens en na de feesten met gezonde zoete gerechten met het geheime ingrediënt Tagatesse, zoals chocoladekoekje, trifle, muffins, …

ad_damhertGebruikinrecept.png


bron: ingezonden mededeling: Damhert Nutrition