Informatienamiddag: Epilepsie en epilepsie-aanvallen

Laatst bijgewerkt: november 2019
123-epileps-hers-golven-11-15.jpg

agenda

De Internationale Liga tegen Epilepsie heeft in 2017 een classificatieschema uitgewerkt van de soorten epilepsieën en epilepsieaanvallen.
Het is de bedoeling dat – over de hele wereld - zowel de specialisten-neurologen als de mensen met epilepsie en hun omgeving een gemeenschappelijke taal gebruiken wanneer het gaat over epilepsie in al zijn facetten. Zo hoopt men dat de duidelijke terminologie, gebaseerd op beschikbaar bewijs, zal helpen bij het ontwikkelen van aangepaste behandelingen.
 
We ervaren vaak zelf dat het niet zo eenvoudig is om een duidelijke beschrijving te geven van een epilepsieaanval, wat het voor de neuroloog dan ook moeilijk maakt om te weten over welke soort aanval/epilepsie het gaat. Toch is het belangrijk dat we dezelfde termen/benamingen gebruiken.
 
Dr. Mathieu Sprenger, neuroloog in het UZ-Gent, komt met zijn voordracht over ‘Epilepsie en epilepsie-aanvallen: een update volgens de internationale classificatie’ ons hierin wegwijs maken. Concreet zal het onder andere ook gaan over ‘welk soort epilepsie of epilepsieaanval heb ik of heeft mijn kind?’ en ‘ wat betekent dit o.a. voor de behandeling?’.

- spreker: Dr. Mathieu Sprengers – neuroloog UZ-Gent
- wanneer: op zaterdag 23 november om 14u30
- waar: ADS-zaal Sint-Bavohumaniora, Reep 4 te Gent
- voor wie: mensen met epilepsie en hun familie, geïnteresseerden
 
Er is kinderopvang en ook jongeren kunnen terecht voor contact en informatie.
Inkom gratis - deuren open om 14u 
 
Inlichtingen: 
Epilepsiecontactgroep IKAROS vzw
Veeweg 74
9940 Evergem
tel. 09/258.09.50
e-mail: ikaros@skynet.be
www.epilepsiegroep-ikaros.be/


pub