Wat is nu juist chronische pijn en hoe gaan we ermee om?

Laatst bijgewerkt: oktober 2019
123-pijn-knie-reuma-02-18.jpg

agenda

16 november  14:00 - 17:00

Waar: Welzijnscampus Turnhout Stationstraat 80 te 2300 Turnhout

Organisatie: Chronische Pijn Vereniging ’t Lichtpuntje

Uur: Je bent welkom vanaf 13u30. De spreker start circa 14u15

Einde: ten laatste om 17u00

Leden gratis + 2,5 euro voor koffie, fris , thee , onbeperkt -Niet leden € 5 ( + 2,5 euro koffie, fris , thee , onbeperkt ) 

Wat is nu juist chronische pijn en hoe gaan we ermee om?

Nathalie Cardinaels vertelt over leven met pijn vanuit het standpunt van de psychologie. klinisch psychologe, gedragstherapeute, mindfulness- & heartfulnesstrainer. In een algemeen ziekenhuis begeleid ik mensen met borst- en gynaecologische kanker in het borstcentrum. Daarnaast ben ik oprichtster en coördinator van psychologenpraktijk De Meiboom in Hasselt. In De Meiboom begeleid ik onder andere mensen met een burn-out, chronische ziekten, kanker, angsten en stemmingsproblemen. In het verleden schreef ik enkele boeken over omgaan met kanker en behandeling bij burn-out. Omgaan met chronische pijn: Je ziet het niet aan de buitenkant, maar chronische pijn kan je leven behoorlijk gaan beïnvloeden en je wereld klein houden. Je kunt minder, bereikt sneller je grens en bent gewoon moe omdat je lichaamshouding verandert door de pijn (verkramptheid, opgetrokken schouders, …).
Hierbij vind je de headlights in het omgaan met pijn. Er wordt ingegaan op hoe je kunt overgaan van overleven met pijn naar leven met pijn. Pijn is wat degene die pijn heeft, zegt dat het is. En het bestaat telkens als hij zegt dat het bestaat. McCaffery, 1979

Pijnklachten worden niet altijd serieus genomen en het vraagt vaak allerhande consultaties bij artsen en medische onderzoeken vooraleer je weet wat er nu precies aan de hand is. Maar als je pijn hebt, dan heb je ook gewoon pijn, punt aan de lijn. Laat dat geen discussiepunt meer zijn. Best kijk je van daaruit of het gaat om acute of chronische pijn en hoe je hier zo goed mogelijk mee om kunt leren gaan. Een e-mailtje (vermeld bij de meeste events) voorkomt een teleurstelling bij eventueel gewijzigde of afgelaste evenementen.
lichtpuntje@skynet.be


pub