Waarom je een uitgeschraapte vanillestok beter niet weggooit

Laatst bijgewerkt: oktober 2019
123-h-vanille-stok-suiker-10-19.jpg

nieuws

Om de lekkerste vanillesmaak te geven aan je gerecht gebruik je het merg van een overlangs doorgesneden vanillestok, en dan nog liefst een uit Madagascar. Dat merg, dat je best met een mesje uit de gehalveerde peul schraapt, is de verzameling van de kleine zwarte en aromatische zaadjes die zo’n vrucht bevat. 

Zodra beide helften van de peul leeg zijn gehaald, belanden ze meestal in de vuilnisbak. Dat is zonde, want ze bevatten nog heel veel aroma en kleine zaadjes die ideaal zijn om je suiker in vanillesuiker om te toveren.  

Zo ga je te werk
- Doe een of twee leeg geschraapte helften van een vanillestok bij een grote hoeveelheid suiker in een voorraadpot. Zorg ervoor dat ze helemaal onder de suiker bedolven zitten.
- Laat ze minimum een maand trekken, schud de suiker af en toe eens op en je hebt de lekkerste vanillesuiker die je je kunt indenken!


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 10/10/2019


pub