Poké bowl met krokante kip

Laatst bijgewerkt: oktober 2019
adPokébowlmetkip2.jpg

recepten Een poké bowl is een Hawaiaans gerecht met verse, rauwe groenten en vis, maar je kan gerust experimenteren met deze formule. Wat dacht je bijvoorbeeld van krokante kip in plaats van vis? Deze versie is superlekker en wellicht een vernieuwing in je weekmenu.

4 personen
Bereidingstijd: 10 min.
Voorbereidingstijd: 30 min.

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • 2 wortelen
  • bussel radijsjes
  • 100 g sugar snaps
  • 300 g sushirijst
  • 2 el rijstazijn
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zwarte sesamzaadjes
  • arachideolie
  • peper en zout


Voor de krokante kip:

  • 500 g kipfilet
  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 g bloem
  • 100 g panko


Voor het sausje:

  • sap van ½ limoen
  • 1 el rijstazijn
  • 4 el sojasaus
  • 1 el sesamolie

Recept:

  • Maak een sausje van het limoensap, 1 el rijstazijn, de sojasaus en sesamolie. Zet apart.
  • Kook de sugarsnaps gaar in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water. 
  • Maak met een dunschiller lange plakjes van de komkommer. Maak met een spiralizer slierten van de wortelen. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
  • Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst daarna afkoelen en breng daarna op smaak met de resterende rijstazijn, de suiker en een snuifje zout. Schep goed om.
  • Snijd de kipfilet in de breedte in dunne plakken. Haal de kip eerst door de bloem, daarna door het ei en tot slot  door de panko. Bak de stukken in hete olie goudbruin.
  • Schep de rijst in de kommen. Verdeel er de krokante kip, sugar snaps, komkommer, wortel en radijsjes erover. 
  • Bedruppel met het sausje en werk af met de sesamzaadjes.


bron: ingezonden mededeling: VLAM
verschenen op : 10/10/2019 , bijgewerkt op 10/10/2019


pub