Zalige appelcake

Laatst bijgewerkt: september 2019
123-h-pascnaes-app-taart-10-19.jpg

recepten

Appels, noten, ei, suiker, boter en bakpapier. Meer heb je niet nodig om deze zalige appelcake te maken.
Nog een kopje koffie of thee erbij en de dag kan niet meer stuk...


Ingrediënten
2 appels
70 g notenmeeel (bv. gemalen hazelnoten)
1 ei
20 suiker + wat extra
40 g boter + wat extra

Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd een appel met schil in stukjes en verwijder het klokhuis.
- Stoof de blokjes appel met een glaasje water tot appelmoes.
- Smelt de boter en meng met het notenmeel, de suiker en het ei. Plet de gestoofde appel met een vork en meng door het deeg.
- Bekleed een ovenschaal met bakpapier en giet het deeg erin.
- Snijd de tweede appel in plakjes en schik die dakpansgewijs op de cake. Strooi nog wat suiker over de cake en giet er nog 2 à 3 eetlepels gesmolten boter over.
- Zet een 15 à 20 minuten in de oven.

Tip: Notenmeel
Notenmeel is eigenlijk geen meel of poeder maar gewoon gemalen noten. Je kunt dit ook makkelijk zelf maken van je lievelingsnoten.

Een recept uit het boek 'Nog eenvoudiger 2 met 4 ingrediënten' van Pascale Naessens - uitgegeven door Lannoo


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice



pub