Oeuf en cocotte met gedroogde ham, spinazie en kerstomaatjes

Laatst bijgewerkt: september 2019
ad_vlam_Oeufencocotte2.png

recepten

Oeuf en cocotte met gedroogde ham, spinazie en kerstomaatjes

4 personen
Bereidingstijd: 25 min.
Voorbereiding: 15 min.

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 4 kwarteleitjes
  • 100 ml room
  • 80 g zachte geitenkaas
  • 100 g spinazie
  • 150 g kerstomaatjes
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 g gedroogde Meesterlyck-ham
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet vier ovenschaaltjes in met wat olijfolie.
  • Klop de 4 eieren los met de helft van de tijmblaadjes. Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de kwarteleitjes gaar.
  • Halveer de kerstomaatjes. Hak de spinazie grof en verdeel, samen met de kerstomaatjes over de ovenschaaltjes.
  • Giet de losgeklopte eieren in de schaaltjes.
  • Snijd de ham in reepjes en verdeel ze over de eieren.
  • Kruid de room met peper en zout en roer er de geperste look onder. Giet de room in de schaaltjes.
  • Werk af met wat toefjes geitenkaas en de resterende tijm.
  • Zet 20 minuten in de oven.
  • Breek boven elk schaaltje 1 kwarteleitje en zet nog eens 5 minuten in de oven tot het eiwit gestold is.
Lekker met knapperig stokbrood en een frisse salade.


bron: ingezonden mededeling: VLAM



pub