Asperges op zijn Vlaams

Laatst bijgewerkt: september 2019
ad_vlam_Asperges2.png

recepten

Asperges op zijn Vlaams

4 personen
Bereidingstijd: 30 min.


Ingrediënten:

  • 4 hardgekookte eieren
  • 24 grote witte asperges
  • 1/2 bos verse peterselie
  • 150 g ongezouten hoeveboter
  • vers geraspte nootmuskaat
  • peper en zout

Recept:

  • Schil de asperges van de kop naar beneden. Snijd het houterige uiteinde af.
  • Kook de asperges beetgaar in gezouten water.
  • Kook de eieren 8 à 9 minuten voor een hardgekookt ei. Laat ze onmiddellijk schrikken onder koud water. Pel de eieren en plet ze met een vork.
  • Snipper de gewassen peterselie fijn. Meng onder de eieren en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  • Laat de boter smelten en schep er het witte bovenlaagje af. Giet de geklaarde boter bij de eitjes en meng goed door.
  • Schik de asperges op het bord en schep er de eieren met de boter en de peterselie in een brede strook op maar laat de puntjes onbedekt.


bron: ingezonden mededeling: VLAM



pub