Roerei met tomatensalsa

Laatst bijgewerkt: september 2019
Roereimettomatensalsa_VLAM.png

recepten

Roerei met tomatensalsa

4 personen
Bereidingstijd: 10 min.
Voorbereiding: 10 min.

Ingrediënten:

  • 8 eieren
  • 4 el room of melk
  • 2 tomaten
  • ½ rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • ½ bosje koriander
  • 1 chilipeper
  • 1 el citroensap
  • 2 el maïsolie
  • peper en zout
  • klontje boter
  • 100 g rucola of notensla

Recept:

  • Snijd de tomaten, zonder de zaadjes, in blokjes.
  • Snipper de rode ui heel fijn.
  • Snijd de lente-ui en chilipeper in fijne ringetjes, hak de koriander fijn.
  • Meng alles in een kom, pers er nog het knoflookteentje boven uit.
  • Meng er het citroensap en olie door en breng verder op smaak - met peper en zout.
  • Klop de eieren los met de room of melk. Breng op smaak  met peper en zout.
  • Verhit de boter in een pan. Bak er al roerend het eimengsel in, bak op een medium temperatuur. Het ei mag stollen, maar niet kleuren.
  • Verdeel het ei over borden. Lepel er de salsa bij.

Lekker met wat extra notensla.



bron: ingezonden mededeling: VLAM



pub