Doe de test : hoe goed hoor jij nog?

Laatst bijgewerkt: september 2019
ad_Lapperre_024.jpg

nieuws De herfstmaanden, misschien wel de gezelligste periode van het jaar. Sfeervolle momenten met familie en vrienden, dat is genieten ten top. Maar voor wie te kampen heeft met beginnend gehoorverlies kunnen zo’n momenten een ware beproeving zijn. Deelnemen aan gesprekken kost moeite, gesprekken proberen meevolgen is erg vermoeiend,... Het gaat om kleine zaken, die vaak onbelangrijk lijken, maar wel een impact hebben op uw levenskwaliteit en sociaal leven.

adLAPPERRE_BANNER_GEZOND180280.jpg
Uit onderzoek blijkt dat één op drie Belgen te maken krijgt met gehoorverlies. De belangrijkste oorzaak daarvan is natuurlijke veroudering. Het gehoor is in topvorm als we 18 zijn maar vanaf 25 jaar beginnen onze oren minder goed te werken. In het begin is dat gehoorverlies heel subtiel en valt het niet op. Het is pas rond hun vijftigste dat veel mensen problemen ondervinden met verstaan, vooral in rumoer. 

Wilt u graag weten hoe goed u nog hoort? De audiologen van Lapperre ontwikkelden een korte online hoortest die een betrouwbaar inzicht geeft in uw gehoor. Eerst krijgt u enkele korte vragen die peilen naar uw gehoor in alledaagse situaties. Daarna wordt getest hoe goed u alles nog verstaat in een rumoerige omgeving. Na de test krijgt u meteen uw gedetailleerde resultaten per mail of per post, volledig gratis en helemaal vrijblijvend. In vijf minuutjes weet u dus hoe goed u nog hoort!

adLAPPERRE_BANNER_nl.JPG


bron: ingezonden mededeling: Lapperre