Hoe kook je groene groente frisgroen?

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
123-h-bonen-rauw-08-19.jpg

nieuws

Groene groente verliest haar frisse kleur wanneer ze gekookt wordt. Door ze meteen na het koken te spoelen onder koud water, kan je het kleurverlies ietwat herstellen, maar er is een methode die nog beter resultaat geeft.

Hoe ga je te werk?
- Laat het water opkoken, doe dan pas de groente erin en voeg een klein snufje natriumbicarbonaat (baksoda) toe. Natriumbicarbonaat is niet alleen geschikt om je tanden wit te houden, het houdt ook je groente lentefris! 
- Doe er nog een snufje gewoon keukenzout bij en laat de pot onbedekt, zonder deksel dus.
- Laat de (beet)gare groente vlak na het afgieten even schrikken in ijswater en giet ze in een vergiet.


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 22/08/2019 , bijgewerkt op 24/08/2019


pub