Tomatentaart met tonijn en geitenkaas

Laatst bijgewerkt: juli 2019
123-h-tomatentaart-08-19.jpg

recepten

Trostomaten – rond of wat pruimvormig – zijn vaak nieuwere rassen met een uitgesproken trosvorm waarbij de tomaten dichter tegen elkaar aangroeien. Ze zijn zeer aromatisch en hebben meestal vast vruchtvlees (prunella bijvoorbeeld). Ze zijn geschikt voor warme of koude bereidingen.
Kerstomaten – de allerzoetste worden snoeptomaatjes genoemd– zijn sappige minitomaten die in allerlei vormen en maten voorkomen, ook in trosvorm. Ze kunnen zowel warm als koud worden gegeten en hebben vooral succes als snack of aperitiefhapje. 
Ook in een hartige taart laten deze kleine tomaatjes zich smaken. 

Ingrediënten 
1 pak bladerdeeg
1 bakje kleine sappige trostomaten (type tapas)
½ pot kruidenkaas (bv. met zalm en dille)
1 blik tonijn in eigen nat
1 rol chavroux geitenkaas
Italiaanse kruidenmix
peper
olijfolie
stukjes rucola als garnituur

Bereiding 
  • Het bladerdeeg uitrollen (en het overtollig papier wegsnijden), op een bakplaat leggen en tot 1 cm van de rand goed inprikken met een vork. 
  • Het deeg helemaal insmeren met de kruidenkaas en beleggen met de gehalveerde trostomaten (bolle kant naar boven). Klein beetje zout erover strooien
  • De gaatjes tussen de tomaten opvullen met de uitgelekte tonijn en de tonijn bedekken met een plakje chavroux.
  • Kruiden met de pastakruiden/Italiaanse kruiden, peper en besprenkelen met olijfolie. 
  • 20 à 30 minuten bakken in de voorverwarmde oven (traditionele boven- en onderverwarming om de korst goed krokant te krijgen).
  • Garneren met stukjes basilicum/rucola. 


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 05/08/2019


pub