ad

Nieuwsbrief vrij 6 dec

Laatst bijgewerkt: december 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 6 december

11 verzorgingstips voor een nieuwe tatoeage

Een nieuwe tatoeage (of permanente make-up) is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooie tatoeage leiden.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Waarom is chocolade gevaarlijk voor je hond?

Honden zijn veel gevoeliger voor chocolade dan mensen. Een halve reep chocolade kan al tot een dodelijke vergiftiging leiden bij een hond.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Zelftests worden te gemakkelijk verkocht

Voor een zelftest voor hiv en darmkanker kan je zonder voorschrift terecht bij je apotheek. Uit onderzoek van Test-Aankoop blijkt echter dat de apotheker veel te weinig vragen stelt of uitleg geeft. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Is marsepein gezond?

Marsepein bestaat hoofdzakelijk uit amandelen en suiker. Wettelijk gezien moet marsepein minstens 14 % amandelen bevatten, maar idealiter bevat het minstens 33 % amandelen en liefst meer.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Eerste besmettingen met dengue- en zika-virus in Frankrijk

In oktober 2019 zijn aan de Franse Azurenkust voor het eerst drie gevallen van zikakoorts gesignaleerd. Het is de eerste keer dat het virus in Europa wordt overgedragen door muggen. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Moet je thee zetten met kokend water?

Thee moet altijd infuseren in zeer warm water maar nooit in kokend water. Hoe je dat best doet en zo het perfecte tasje thee maakt, leggen we je verder uit.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Infonamiddag: medicinale cannabis, hoe zit dat nu?

Cannabis wordt wel eens beschreven als een wondermiddel tegen onder andere pijn. Terecht of zit het effect vooral tussen de oren? 

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 06/12/2019 , bijgewerkt op 08/12/2019
ad


pub