ad

Nieuwsbrief do 14 nov

Laatst bijgewerkt: november 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 14 november

Wat is prediabetes en wat kan je er zelf aan doen?

Pre-diabetes is het stadium voor diabetes of suikerziekte. Bij prediabetes is het suiker- of glucosegehalte in je bloed hoger dan normaal maar nog niet hoog genoeg om al te speken van diabetes type 2.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe strikt is euthanasie geregeld in ons land?

Eind oktober nam rolstoelatlete Marieke “Wielemie” Vervoort afscheid van het leven door euthanasie. Sinds België in 2002 als tweede land ter wereld euthanasie legaliseerde, gingen ongeveer 20.000 landgenoten haar voor.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Handsfree bellen met een hoortoestel? Het kan! En nog veel meer…

ADVERTORIAL
Telefoongesprekken, e-mails, tv en apps spelen een belangrijke rol in ons leven. De Phonak Marvel hoortoestellen zijn ontworpen om moeiteloos verbinding te maken met de alledaagse elektronica en tegelijkertijd een helder, vol geluid te bieden.

Lees hier alles over Marvel

Gezondheid.be

100.000 baby’s gescreend op type 1 diabetes

De voorbije jaren zijn 100.000 zuigelingen tot drie maanden met een verhoogd genetisch risico op diabetes type 1 in diverse Europese landen gescreend. Wie komt daarvoor in aanmerking?

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wanneer wordt gamen een probleem?

Een computerspel, surfen of chatten op internet is voor miljoenen mensen een onschuldige bezigheid. De meeste gamers doen aan recreatief gamen, dit wil zeggen dat het blijft bij gamen als hobby of ontspanning. Maar niet voor iedereen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Verhoogt te laag cholesterol de kans op een hersenbloeding?

Dat een te hoog cholesterolgehalte in het bloed slecht is voor onze gezondheid, is alom bekend. Volgens nieuw onderzoek gepubliceerd in het vakblad Neurology is de kans op een hersenbloeding echter ook verhoogd bij een te laag cholesterolgehalte.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Informatienamiddag: Epilepsie en epilepsie-aanvallen

Dr. Mathieu Sprenger, neuroloog in het UZ-Gent, komt ons met zijn voordracht over ‘Epilepsie en epilepsie-aanvallen: een update volgens de internationale classificatie’ wegwijs maken in de terminologie rond epilepsie. 

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 14/11/2019 , bijgewerkt op 18/11/2019
ad


pub