ad

Nieuwsbrief do 31 okt

Laatst bijgewerkt: november 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 31 oktober

Hoe rouwt een kind en hoe ga je daar best mee om?

Net zoals een volwassene rouwt ook een kind op zijn eigen manier. Het rouwproces wordt beïnvloed door zijn leeftijd en zijn karakter, maar vaak ook door zijn omgeving. Een luisterend oor, begrip en een lief woord zijn vaak de beste hulp.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe kan je een verkoudheid voorkomen?

Even niezen of iemand de hand schudden is al genoeg om een verkoudheidsvirus door te geven. Een goede lichamelijke weerstand en conditie kunnen de klachten wel verminderen en de ziekteduur inkorten.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Houd je prikkelbare darmen in toom

ADVERTORIAL
Een opgeblazen gevoel, buikloop, verstopping … Het prikkelbare darm syndroom veroorzaakt heel wat onaangename chronische spijsverteringsproblemen. Gelukkig zijn de symptomen eenvoudig te verzachten.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Altijd familieonderzoek bij erfelijke hartritmestoornis

Bij twee derde van de mensen met ARVC/D wordt een erfelijke aanleg in het DNA gevonden. Nieuw onderzoek aan het universitair ziekenhuis UMC Utrecht laat zien dat die aanleg bij 99 procent van de dragers al generaties in de familie voorkomt.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Meer overgewicht en vergroot risico op hart- en vaatziekten vanaf drie bevallingen

Vrouwen met meer dan twee kinderen hebben vaker overgewicht dan vrouwen die twee of minder kinderen hebben gekregen. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hoe maak je schelpjes helemaal zandvrij?

'Pasta alle vongole', het klinkt als muziek in de oren van foodies! Tenzij er op het bord nog zand zit in de venusschelpjes, waardoor ze onappetijtelijk gaan knarsen tussen de tanden ...

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wetenschapscafé Immunotherapie. Boost je immuunsysteem

Immunotherapie is een recent ontwikkelde, totaal nieuwe, vorm van behandeling voor kanker. Het betekent een doorbraak in de behandeling van vele kankers, en verdere ontwikkelingen stemmen onderzoekers en artsen hoopvol. Immunotherapie werkt totaal anders dan de klassieke behandelingen van kanker. Immunotherapie gebruikt het immuunsysteem van de patiënt om de kankercellen aan te vallen en te doden.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 31/10/2019 , bijgewerkt op 04/11/2019
ad


pub