ad

Nieuwsbrief di 29 okt

Laatst bijgewerkt: oktober 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 29 oktober

Opletten voor koolstofmonoxide-vergiftiging!

Koolstofmonoxide (CO) veroorzaakt jaarlijks duizenden ongevallen, waarvan een honderdtal met dodelijke afloop. Lees onze tips om CO-vergiftiging te voorkomen.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Voorlopig erg zwakke griepactiviteit

Tussen 14 en 20 oktober 2019 hebben slechts 17 personen per 100.000 inwoners hun huisarts geraadpleegd voor griepklachten (koorts, hoest, spierpijn, vermoeidheid, enz.). 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Mag je elke dag douchen?

Dagelijks douchen is de normaalste zaak van de wereld. Zo’n aangename, warme bundel waterstralen verkwikt je en geeft je een fris en schoon gevoel. Maar wat doet dat met je huid?

Lees meer,...

Gezondheid.be

Mensen met verlamming zetten stappen vooruit met exoskeletten

Enkele weken geleden gingen er beelden de wereld rond van een verlamde man uit Frankrijk die dankzij een exoskelet weer een klein beetje kon stappen en zijn armen bewegen. Ook in België werken onderzoekers aan dit soort hoogtechnologische robotpakken.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Lopen verbetert het geheugen bij MS

Uit een studie van de Universiteit Hasselt en het UMC Amsterdam blijkt dat mensen met MS na het volgen van een 12-weken durende looptraining niet alleen fysiek fitter werden, maar dat het ook een positief effect had op het lopen, de vermoeidheid, de kwaliteit van leven en het geheugen. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Rookstop: hoe vermijd je gewichtstoename?

Stoppen met roken verbetert de gezondheid in belangrijke mate, maar gaat in 70 tot 80% van de gevallen gepaard met een toename van het gewicht. De vrees om aan te komen weerhoudt mensen er niet alleen van om te stoppen met roken, het is ook een oorzaak van terugval.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Kak! Waar komt Tourette vandaan?

Iemand uit het niets de huid vol schelden, opeens wild om je heen slaan en vreemde geluiden maken. Dit zijn allemaal symptomen van iemand met het syndroom van Gilles de la Tourette.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 29/10/2019 , bijgewerkt op 30/10/2019
ad


pub