ad

Nieuwsbrief do 10 okt

Laatst bijgewerkt: oktober 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 10 oktober

Wat is het prikkelbare darm syndroom (PDS)?

Het prikkelbare darm syndroom wordt soms ook 'spastische darm' genoemd, maar dat is een ongelukkige benaming omdat daarmee een onjuiste oorzaak voor de aandoening wordt gesuggereerd. Wat is het dan wel? En wat kan je er tegen doen?

Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Gezond gewicht beperkt ook op latere leeftijd risico dementie

Ook op latere leeftijd heeft het zin om op een gezond gewicht te letten, en daarmee het risico op cognitieve achteruitgang te beperken. Dat blijkt uit een onderzoek waarin de relatie tussen overgewicht en hersengezondheid werd bestudeerd.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Charlotte Vande Riviere: “Eieren dragen bij tot een goede verzadiging”

ADVERTORIAL
Vandaag neemt diëtiste Charlotte Vande Riviere de tijd om ons alles over de gezondheidseffecten van eieren te vertellen. Eitjes zijn namelijk niet alleen lekker, ze zitten ook boordevol voedingsstoffen!

Stil hier je honger naar meer info.

Gezondheid.be

Wasmachine kan resistente bacteriën verspreiden

Wetenschappers van het Universitair ziekenhuis in Bonn hebben ontdekt dat wasmachines mogelijke broeihaarden kunnen worden van bacteriën.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Waarom je een uitgeschraapte vanillestok beter niet weggooit

Leeg geschraapte vanillepeulen bevatten nog heel veel aroma en kleine zaadjes waarmee je suiker in vanillesuiker kunt omtoveren. Zo ga je te werk ...

Lees meer,...

Gezondheid.be

Pas op: een voorzichtige ouder!

Op dinsdagavond 15 oktober delen Helena Sienaert (Arteveldehogeschool) en Lieselot De Wilde (UGent) hun kijk op opvoeding vandaag. Moeten we onze (klein)kinderen minder beschermen en meer loslaten?

Lees meer,...

Gezondheid.be

Poké bowl met krokante kip

Een poké bowl is een Hawaiaans gerecht met verse, rauwe groenten en vis, maar je kan gerust experimenteren met deze formule. Wat dacht je bijvoorbeeld van krokante kip in plaats van vis?

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 10/10/2019 , bijgewerkt op 14/10/2019
ad


pub