Nieuwsbrief di 1 okt

Laatst bijgewerkt: oktober 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 1 oktober

Samenleven met iemand die Alzheimer heeft

Het is volledig normaal dat iemand die wat ouder wordt al eens iets vergeet. Maar hoe weet je of het gaat om een onschuldig ‘seniorenverschijnsel’ of om de ziekte van Alzheimer? Een aantal vragen en antwoorden over deze ziekte en hoe je ermee omgaat.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Waarom hebben vrouwen meer last van koude handen en voeten?

Heb jij vaak last van koude handen en voeten? Blijkbaar klagen vrouwen hier vaker over dan mannen. Wij zochten uit waarom...

Lees meer,...

Gezondheid.be

Kankerinfo: hulp aan de andere kant van de lijn

ADVERTORIAL
Kankerinfo is een telefoonlijn voor al wie van ver of van dichtbij door kanker wordt getroffen. Je kan er terecht met al je vragen van praktische, medische en sociale aard.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wat als je ongeboren kindje muco heeft? Een getuigenis.

Sinds dit jaar wordt elk pasgeboren kind getest op mucoviscidose. Er wordt echter nog weinig preventief getest of koppels met een kinderwens gevaar lopen om een kindje met muco te krijgen. Charlotte vertelt haar verhaal.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Sinds september ook jongens ingeënt tegen HPV

Bij de start van het nieuwe schooljaar 2019-2020 krijgen ook jongens uit het eerste jaar secundair onderwijs de kans om zich gratis in te enten tegen het Humaan Papillomavirus (HPV). Bij meisjes is dat al het geval sinds 2011.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Baby op slaapkamer ouders leidt niet tot gedragsproblemen later

Als een baby op de slaapkamer bij de ouders slaapt, leidt dat niet tot slaap- of gedragsproblemen op latere leeftijd. Sterker nog: het zou zelfs positieve effecten kunnen hebben.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Waarom zouden ouderen vaker moeten lopen?

Bewegen is goed voor je motoriek en je geheugen. Volgens neuropsychoolg professor Scherder zouden ouderen dan ook meer moeten worden gestimuleerd om te bewegen.

Lees meer,...

Advertisement
Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 01/10/2019 , bijgewerkt op 02/10/2019


pub