Nieuwsbrief do 26 sept

Laatst bijgewerkt: september 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 26 september

Menopauze verhoogt risico op hart- en vaatziekten: wat kan je eraan doen?

De menopauze gaat gepaard met een reeks bekende symptomen zoals opvliegers, wisselend humeur, minder libido, gewichtstoename, ... Een minder bekend gevolg is de toename van het risico op hart- en vaatziekten.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoge Gezondheidsraad wil af van hokjesdenken in psychiatrie

In een nieuw advies raadt de Hoge Gezondheidsraad hulpverleners en de overheid aan om meer naar het verhaal van een unieke patiënt te luisteren in plaats van naar de stoornissen die in het handboek voor psychiatrische aandoeningen staan opgelijst.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Nerveus? Slaapproblemen? Lig jij er ook wakker van?

ADVERTORIAL
Dit zijn veelbesproken onderwerpen. Dramatiseer ik de situatie? Ben ik té bezorgd? Is er een behandeling nodig of gaat het vanzelf over? Is mijn aanpak wel de juiste? Allemaal vragen die door je hoofd spoken.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Fruit- en groentesap: wat is goed voor je gezondheid?

Sommige sapsoorten bevatten nuttige voedingsstoffen, maar andere zijn nauwelijks beter dan vloeibaar snoep! Het is dus belangrijk dat je weet wat voor 'sap' je in de kuip hebt en waar het verschil zit …

Lees meer,...

Gezondheid.be

Mag je vlees eten als je kanker hebt of hebt gehad?

Er is onderzoek gedaan onder patiënten met darmkanker die minder vlees aten of stopten met vlees eten na hun diagnose en patienten die evenveel vlees bleven eten na hun diagnose. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

1.000 euro voor prenatale erfelijkheidstest op 1.200 afwijkingen

Vanaf oktober 2019 bieden de acht centra voor menselijke erfelijkheid in ons land een prenatale erfelijkheidstest aan die screent op 1.200 afwijkingen. De test zal 1.000 euro kosten en wordt (voorlopig) niet terugbetaald door de ziekteverzekering.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Start 2 Yoga - les 8: de zonnegroet

De zonnegroet of surya namaskara is ideaal voor 's morgens. Het is een reeks oefeningen die je op een aangename manier helemaal wakker maakt en een energieboost geeft.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 26/09/2019 , bijgewerkt op 27/09/2019


pub