Nieuwsbrief vrij 13 sept

Laatst bijgewerkt: september 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 13 september

Waarom moet je voorzichtig zijn met fantasiejuwelen met cadmium of lood?

Fantasiejuwelen uit Azië kunnen hoge concentraties cadmium en lood bevatten, die hoger zijn dan de concentraties die in de Europese Unie zijn toegelaten. Huidreacties die veroorzaakt zijn door die stoffen zijn spijtig genoeg niet gemakkelijk herkenbaar.

Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat kan je doen tegen impetigo of krentenbaard?

Impetigo of krentenbaard is een veel voorkomende, bacteriële huidinfectie waar vooral jonge kinderen het slachtoffer van zijn. De infectie is zeer besmettelijk voor andere kinderen in de omgeving. Met de juiste behandeling geneest impetigo gelukkig snel en zonder littekens. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Nieuw bewijs dat biologisch medicijn helpt bij de ziekte van Crohn

De ziekte van Crohn wordt gekenmerkt door een aanhoudende ontsteking in het maagdarmkanaal en is vandaag ongeneeslijk. Sinds 2018 is ustekinumab, een biologisch geneesmiddel, beschikbaar voor de behandeling van de ziekte van Crohn.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Diepvriesfruit en -groente even gezond als vers fruit en groente

In bevroren fruit en groenten zitten net zo veel vitamines als in verse producten, zo blijkt uit nieuw onderzoek gepubliceerd in het Journal of Food Composition and Analysis.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Start 2 Yoga - les 6: office yoga

Een stoel en je eigen lichaam, meer heb je niet nodig voor deze sessie office yoga. De oefeningen zijn gemakkelijk integreerbaar in het dagelijkse leven en bijgevolg ideaal om te ontstressen tijdens de pauze op kantoor, of thuis.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 13/09/2019 , bijgewerkt op 24/09/2019


pub