ad

Nieuwsbrief vrij 6 sept

Laatst bijgewerkt: september 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 6 september

Hoe herken je een aderontsteking (flebitis)?

Flebitis is een ontsteking in een oppervlakkig gelegen ader in de benen of de lies, maar het kan ook elders voorkomen, bijvoorbeeld in de armen. Flebitis is meestal een pijnlijke maar relatief ongevaarlijke aandoening. De mogelijke complicaties kunnen wel gevaarlijk zijn...
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Een gezond vieruurtje na school

Dankzij het vieruurtje kan je kind zich terug voltanken met energie na de schooltijd om aan sport te doen of om zijn huistaken te maken. Enkele voorbeelden van gezonde vieruurtjes...

Lees meer,...

Gezondheid.be

Driemaal meer astma-aanvallen bij begin schooljaar

Het aantal astma-aanvallen bij kinderen ligt tot drie keer hoger bij het begin van het schooljaar. Dat schrijven Britse wetenschappers in het Journal of Epidemiology and Community Health.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hoger risico op overgewicht bij kinderen bij lange werkdagen ouders

Het risico op overgewicht bij kinderen tot zes jaar stijgt naarmate beide ouders lange werkdagen kloppen. Dat blijkt uit onderzoek in Duitsland, gepubliceerd in het Journal of Epidemiology and Community Health.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Infonamiddag: De kinesitherapeutische aanpak van chronische pijn

Kinesitherapie bekleedt een belangrijke plaats in een multidisciplinaire aanpak van pijn. In tegenstelling tot sommige misvattingen is kinesitherapie nooit een marteling. Haar doel is steeds om, rechtstreeks of onrechtstreeks, pijn te verlichten.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 06/09/2019 , bijgewerkt op 12/09/2019
ad


pub