Nieuwsbrief vrij 23 aug

Laatst bijgewerkt: september 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 23 augustus

Wijsheidstanden of verstandskiezen verwijderen

Wijsheidstanden komen door na de puberteit, meestal tussen 17 en 21 jaar. Bij ongeveer de helft van de jonge mensen breken ze niet (allemaal) door. Bij de mensen die ze wel hebben, ontstaan in bijna de helft van de gevallen problemen en moeten ze verwijderd worden.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Zijn 10.000 stappen per dag écht nodig?

Wanneer je langer wil leven moet je niet persé de magische 10.000 stappen per dag halen. Uit een nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat oudere vrouwen die dagelijks niet meer dan 4.400 stappen zetten langer leefden dan hun leeftijdsgenoten die minder beweging hadden.

Lees meer,...

Gezondheid.be

500 nieuwe gevallen van malaria in België

In België is het aantal aangegeven gevallen van malaria toegenomen. In 2018 noteerde het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) maar liefst 351 Belgen die malaria opliepen tijdens hun reis in het buitenland.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Waarom krijgen meisjes steeds vroeger hun regels en wat zijn de gevolgen?

Meisjes krijgen op steeds jongere leeftijd hun eerste maandstonden (menarche). De precieze oorzaak daarvan is niet bekend. Waarschijnlijk gaat het om een combinatie van meerdere factoren. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Onderzoek: UGent zoekt vrijwilligers (50+) met knieartrose

Onderzoek heeft aangetoond dat personen met knieartrose gemiddeld een grotere belasting hebben in hun knieën tijdens het wandelen. Hierdoor hebben ze vaak pijn wanneer ze stappen. Begeleide oefentherapie kan deze pijnklachten verminderen. 

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 23/08/2019 , bijgewerkt op 12/09/2019


pub