Nieuwsbrief ma 19 aug

Laatst bijgewerkt: september 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 19 augustus

Doe-het-zelf gezondheidszorg voor zestig(pluss)ers - deel 1

60 kan misschien het nieuwe 40 zijn, in het lichaam begint er toch stilaan een en ander te veranderen. En soms gaat er al eens iets sputteren. Sommige van die stoorzenders kunnen via de levensstijl worden bijgestuurd, maar voor bepaalde gezondheidsproblemen zijn doktersadvies en tijdige behandeling een must. 
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Zelfgemaakte ketchup zonder suiker

Ketchup is gemaakt van tomaatjes en zou dus gezond moeten zijn. Ketchup bevat inderdaad weinig vet en alle voedingsstoffen van gekookte tomaten, maar het is wel een suikerbommetje! Van deze suikervrije bereiding mag je smullen naar hartenlust.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Borstvoeding: Proberen via 6-6-6-6 schema

Naar aanleiding van de Internationale Week van de borstvoeding lanceerde Kind & Gezin een nieuwe campagne rond borstvoeding: ze leggen nu de klemtoon op het proberen, via het beeld van de vier zessen: 6 uur, 6 dagen, 6 weken en 6 maanden.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Test je kennis over glaucoom

Tussen de 90 en de 100.000 mensen hebben in België te kampen met glaucoom. Glaucoom is een verzamelnaam voor een aantal oogaandoeningen waarbij de druk in de oogbol verhoogt.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Kunnen asperges het ontstaan van kanker tegengaan?

In asperges zitten een aantal stoffen waaraan een eventuele preventieve werking tegen kanker wordt toegeschreven. De werking van deze stoffen om kanker te voorkomen is niet bewezen.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 19/08/2019 , bijgewerkt op 12/09/2019


pub