Nieuwsbrief vrij 12 juli

Laatst bijgewerkt: juli 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 12 juli

Immunotherapie bij insectenallergie

Een immunotherapie houdt in dat men het afweersysteem minder gevoelig maakt door de stof waarvoor iemand allergisch is toe te dienen zodat het immuunsysteem daarop gaat reageren. Het wordt steeds vaker gebruikt voor de behandeling van mensen die allergisch reageren op een steek van een wesp, bij of hommel. 
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Vijf ongelofelijke feiten over je lever

Je lever is wellicht niet iets waar je elke dag aan denkt. En toch zou je dat misschien beter wel doen. Dit zijn alvast vijf redenen waarom je zorg moet dragen voor je lever.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hoe gevaarlijk is de reuzenteek?

De voorbije weken zijn in de pers alarmerende berichten verschenen over de zogenaamde reuzenteek, die in Duitsland zou overwinteren en intussen ook al in Nederlands Limburg is aangetroffen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Shows met lichtflitsen bij muziekfestivals verhogen risico op epileptische aanval

Bezoekers aan electronic dance music festivals met stroboscopische lichteffecten hebben meer kans op een epileptische aanval. Onderzoekers raden organisatoren aan om bezoekers hiervoor te waarschuwen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Gezocht: gezonde vrijwilligers vanaf 60 jaar voor een studie naar depressie op oudere leeftijd in het UZ Leuven

Iedereen wil het liefst gezond en gelukkig oud worden. Maar soms staat een depressie, geheugenprobleem, of bewegingsstoornis bij het ouder worden dat in de weg.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 12/07/2019 , bijgewerkt op 16/07/2019


pub