Nieuwsbrief ma 24 juni

Laatst bijgewerkt: september 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 24 juni

Eerste hulp bij kleine kinderen

Wat moet je doen als je kind een munt inslikt? Hoe reanimeer je een baby? Goed advies hierbij is geen overbodige luxe! Maar ook banale kwaaltjes en kleine accidenten kunnen voor kopzorgen zorgen of serieuze gevolgen hebben. En dan weet je als (groot)ouder maar beter hoe je moet handelen!
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Typische en a-typische symptomen van de menopauze

Elke vrouw wordt geboren met miljoenen eicellen in de eierstokken. Als die voorraad volledig uitgeput is, stopt de aanmaak van oestrogeen en progesteron in de eierstokken. Dat kan tot een heleboel klachten leiden.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Kan zonnebrandcrème een koortslip voorkomen?

Een koortslip is een gevolg van een infectie veroorzaakt door het herpes simplex virus type 1. Fel zonlicht is één van mogelijke factoren die een rol spelen bij de uitbraak van een koortslip.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Vrouwen presteren beter bij een hogere kamertemperatuur

Vrouwen presteren beter op wiskundige en verbale tests bij een hogere kamertemperatuur, terwijl voor mannen juist het tegenovergestelde waar is. Dat blijkt uit een nieuw internationaal onderzoek.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Flaporen voorkomen door spalkje en tape kan tot circa 6 weken

Met een spalkje en wat tape kan de vorm van de oorschelpen van pasgeborenen met flaporen verbeterd worden. Zo voorkom je een operatie op latere leeftijd.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Lenigheidstest

Lenigheid is niet alleen belangrijk voor dansers en circusartiesten, maar ook in het gewone leven. Vooral stramme rug-en beenspieren kunnen voor heel wat last zorgen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Slaatje van burrata, perzik, tomaten en ham

Een fris zomers slaatje met een verrassende combinatie van ingrediënten: burrata, tomaat, gedroogde ham en verse perzik. Klaar in tien minuten, licht, gezond en overheerlijk!

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 24/06/2019 , bijgewerkt op 12/09/2019


pub