Nieuwsbrief di 18 juni

Laatst bijgewerkt: september 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 18 juni

30 tips om beter te slapen als je ouder wordt

Zorg voor regelmaat. Ga niet te vroeg naar bed. Verlicht de kamer 's ochtends. Deze en nog 27 andere tips helpen je zeker op weg naar een betere nachtrust. 
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Veel onwetendheid en misvattingen over menopauze

Uit een enquète van de Belgische Vereniging voor Menopauze (BVM) blijkt dat er veel onwetendheid en nogal wat misverstanden bestaan rond de menopauze, zowel bij vrouwen als bij artsen. Wij zetten er een paar op een rijtje.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Nieuw advies over vaccinatie tegen rabiës of hondsdolheid

De Hoge Gezondheidsraad heeft een nieuw advies over de vaccinatie tegen rabiës of hondsdolheid gepubliceerd. Rabiës wordt overgedragen via het speeksel van een besmet zoogdier of een besmette vleermuis.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Kans op litteken- of pigmentvorming bij behandeling in schoonheidssalons

Sommige behandelingen in schoonheidssalons brengen risico’s met zich mee, waardoor bijvoorbeeld roodheid, zwelling of littekenvorming kan ontstaan. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wat gaat er mis als je afweersysteem je eigen cellen kapotmaakt?

Je immuunsysteem is net een leger. De rekruten in het leger krijgen een speciale opleiding, waarbij ze leren om lichaamsvreemde cellen te herkennen. Maar soms gaat het helemaal mis en keert je lichaam zich tegen je eigen cellen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Zo houd je je adem fris

Een onfris ruikende adem is niet alleen storend voor de omgeving. Wie er last van heeft en niet meteen redding ziet, zet ook zijn zelfvertrouwen zwaar onder druk.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Gin, cava of wijn? Zoveel calorieën zitten er in je drankje

De Europese producenten van sterkedrank beloven om voortaan een energielabel op hun etiketten te plaatsen. Maar hoeveel calorieën zitten er eigenlijk in andere alcoholische drankjes?

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 18/06/2019 , bijgewerkt op 12/09/2019


pub