Nieuwsbrief vrij 14 juni

Laatst bijgewerkt: juni 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 14 juni

Leven na een maagverkleining

Obesitaschirugie is niet alleen fysiek ingrijpend. Er zijn, zoals bij elke operatie, ook risico’s aan verbonden én het heeft een enorme impact op je levensstijl. Na een maagverkleining moet je je eetgewoonten en je dieet drastisch aanpassen. 
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Tips om jetlag te voorkomen of te verhelpen

Bij reizen waarbij je meer dan 5 à 6 tijdszones doorkruist, is de kans op een jetlag zeer groot. Je kan een jetlag verminderen door maatregelen te nemen in de dagen voor de vlucht, tijdens de vlucht, en na aankomst.

Lees meer,...

Gezondheid.be

20 dingen die je moet weten als je bloed wil geven

Dagelijks hebben honderden mensen bloed, plasma of bloedplaatjes nodig. Die mensen worden geholpen door transfusie van bloedcomponenten die uit één bloedgift kunnen worden bereid.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Dubbel zo snel weer aan het werk na burn-out dankzij traumatechnieken

Het aantal mensen dat langer dan een jaar thuiszit door een psychische aandoening blijft alarmerend hoog. VUB-professor Elke Van Hoof ontwikkelde daarom een nieuwe, unieke burn-out-therapie.

Lees meer,...

Gezondheid.be

De limiet van de menselijke uithouding? Ultralopen of zwanger zijn

Gemiddeld 4.000 calorieën per dag, ofwel 2,5 keer meer dan in rust. Dat is het maximale energieverbruik dat het menselijk lichaam aankan tijdens extreem langdurige inspanningen. De limiet van onze uithouding dus.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Nieuwe campagne voor veilig zonnen

De Stichting tegen Kanker lanceert een campagne die Belgen oproept om elkaar deze zomer een schouderklopje te geven: een eenvoudig gebaar waarmee je elkaar herinnert aan een goede bescherming tegen de zon.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Een medewerker van een mantelzorgvereniging vertelt over zijn job

Vandaag lees je het verhaal van Mario Schelfhout (35). Hij werkt voor de vzw Liever Thuis LM, één van de zes erkende Vlaamse mantelzorgverenigingen.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 14/06/2019 , bijgewerkt op 18/06/2019


pub