Forum voor mensen die stoppen met roken

Laatst bijgewerkt: februari 2020
stoppen-roken-copd.jpg

nieuws

De Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) heeft een forum gelanceerd voor mensen die (willen) stoppen met roken. Daarnaast wil het forum een plek zijn waar rokers, stoppers en ex-rokers elkaar ondersteunen door hun eigen verhaal te doen of tips te geven aan elkaar. Het forum kan rekenen op de steun van artsen, psychologen, rookstopdeskundigen en apothekers.
Kom op en Stop was de roepnaam van de grote “stoppen met roken”-campagne van Kom op tegen Kanker begin dit jaar. Meer dan 250.000 mensen waagden zich aan een rookstoppoging en maar liefst 80.000 hielden het minstens één maand vol. Uit onderzoek bleek overigens dat nog eens 250.000 rokers de intentie koesterden om binnen de maand na de campagne alsnog een rookstoppoging te ondernemen.
Om mensen die willen stoppen met roken een duwtje in de rug te geven, start de VLK daarom met een forum. Uit de talloze e-mails van het publiek blijkt immers dat er een enorme behoefte bestaat om over stoppen met roken te praten. Niet iedereen heeft daarvoor de juiste mensen in zijn of haar omgeving. De stap naar de rookstopdeskundige is vaak nog een drempel.
Naast gesprekken over het stoppen met roken zelf zijn er ook rubrieken op het forum voorzien waar iedereen nuttige adressen en acties kan posten. Geïnteresseerden vinden er adressen van rookstopdeskundigen voor individuen en voor bedrijven, rookvrije horeca, rookvrije fuiven, groepscursussen, voordrachten,… kortom alles wat voor een enthousiaste rookstopper of ex-roker zinvol kan zijn om de kansen op succes te maximaliseren.

zie ook artikel : Stoppen met roken: een uitdaging


pub