Voor jou gelezen op Culy.be

Romige venkelsoep met witte bonen en krokante chorizo

Laatst bijgewerkt: juni 2019
wpk_venkelsoep2.jpg

recepten

De beide smaken van witte bonen en venkel komen heel mooi naar voren in dit recept. De krokante chorizo geeft de soep een lekkere textuur en een pittige beet. Geloof ons, na één kom wil je meer…


Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 stuks venkel, in plakjes (de venkeltoppen houd je apart)
  • 800 gram witte bonen
  • 200 gram chorizo, in kleine blokjes
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 laurierblaadje
  • 800 ml paddenstoelenbouillon (of kippenbouillon)
  • Snuifje cayenne
  • Klontje boter
  • Olijfolie

Het fijne van dit recept is dat je een romige soep krijgt zonder dat je er room aan hoeft toe te voegen.

Zo maak je deze venkelsoep

Zet een grote soeppot op laag vuur en smelt een klont boter samen met een scheutje olijfolie in de pot. Voeg de ui en de venkel toe en bak tot ze beginnen te karameliseren. Doe de knoflook en het laurierblaadje erbij en laat een minuutje meebakken.

Giet de bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Laat alles zo’n vijf minuten koken en verwijder daarna het laurierblaadje. Pureer de soep en voeg dan de witte bonen toe. Laat ze kort mee verwarmen.

Bak de blokjes chorizo in een pannetje (je hoeft geen vet toe te voegen) tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Vang het vet van de chorizo op en meng het in een kommetje met een scheutje olijfolie en een snuif cayenne.

Serveer de soep in kommen met wat blokjes chorizo, de achtergehouden venkeltoppen en wat van de chorizo-olie.



pub