Voor jou gelezen op Culy.be

Dessert met rabarber en frisse yoghurtmousse

Laatst bijgewerkt: mei 2019
wpk_recept_rabarber.jpg

recepten

Van recepten voor simpele en lekkere dessertjes kun je er nooit genoeg hebben! Wij voegen weer een nieuw recept toe aan je repertoire, ditmaal met rabarber in de hoofdrol.


Ingrediënten

Voor de geroosterde rabarber:
227 gram rabarber
56 gram suiker
De zaadjes van 1/2e vanillepeul
Snuifje zout
Het sap van 1 sinaasappel
Voor de yoghurt-mousse:
400 gram hangop
360 ml room
42 gram suiker
De zaadjes van 1/2e vanillepeul
Verder nog nodig:
Gehakte pistachenootjes, ter garnering

Waar moet je op letten wanneer je rabarber koopt? Ga voor stevige stengels, liefst zo rood mogelijk en met zo min mogelijk groen.

‘Hangop’ kun je tegenwoordig in de meeste supermarkten kant-en-klaar kopen. Maar je kunt het ook zelf maken door yoghurt in een schone keukendoek in een vergiet te laten uitlekken. Laat de yoghurt zo vier uur ‘hangen’, tot ‘ie stevig is. Daarna kun je ‘m gebruiken in dit recept.

Het recept voor dit dessert met rabarber en frisse yoghurtmousse

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de stengels rabarber in lange stukken van zo’n 3 centimeter lang. Hussel ze in een kleine ovenschaal of braadslede met de andere ingrediënten. Rooster de rabarber ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ‘ie mooi zacht en sappig is.

Klop met een mixer de ingrediënten voor de yoghurtmousse op tot een luchtig mengsel. De yoghurt moet halfzachte pieken hebben en licht en luchtig zijn.
Maak de dessertjes op door eerst wat van de yoghurtmousse in een glas te scheppen. Met een spuitzak krijg je het mooiste resultaat, maar gewoon scheppen gaat een stuk sneller. Schep er wat van de sappen van de rabarber op.

Voeg nog een laagje mousse toe en verdeel daarna 3 tot 4 stukjes rabarber over de toetjes. Maak af met de fijngehakte pistachenoten. Zó lekker.

Auteur: Nancy Van Batenburg

volgopfacebook

volgopinstagram