Nieuwsbrief di 11 juni

Laatst bijgewerkt: september 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 11 juni

Hoofdluizen: hoe werkt de nat-kam-methode?

Het schooljaar is nog niet voorbij, dus je blijft best nog even op je hoede voor hoofdluizen. Hoofdluis verspreidt zich snel, dus meteen ingrijpen is de boodschap als je luizen ontdekt. De nat-kam-methode blijkt nog steeds zeer efficiënt te zijn.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

10 leefregels voor een gelukkige relatie

Hoe geef je je relatie de beste kans op slagen? De do’s en don’ts klinken allemaal heel logisch en plausibel, maar toch lopen veel relaties op de klippen …

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hoe je huid voorbereiden op de zon?

ADVERTORIAL
Op mooie dagen zou je je graag neervlijen op een zonnige strandstoel. Doel: komaf maken met die witte huid en er stralend uitzien. Maar niet zo snel! De zon is een valse vriend waartegen je je huid moet beschermen – tijdens, maar ook vóór het bruinen.

Ontdek meer,...

Gezondheid.be

Welk ontsmettingsmiddel gebruik je om een wond te verzorgen?

Alhoewel het gebruik van een ontsmettingsmiddel meestal afgeraden wordt om een acute schaaf- of snijwond te verzorgen, kan het soms wel nuttig zijn. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Ernstige luchtvervuiling slecht voor psychisch welzijn

Mensen die in een buurt met sterke luchtverontreiniging wonen, klagen meer over depressieve gevoelens. In landen waar overheden een duurzaam milieubeleid voeren, ervaren bewoners doorgaans minder problemen van luchtkwaliteit in hun woonbuurt.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wat drijft iemand tot zelfmoord?

Als iemand zelfmoord pleegt, is de eerste vraag die iedereen zich stelt: waarom? Al te vaak wordt er dan een eenvoudig antwoord op gegeven. Prof. Gwendolyn Portzky laat zien dat het antwoord nooit zo eenvoudig is. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Verplichting om ook jongens al zittend te laten plassen?

Omdat jongens liever rechtstaand plassen, zouden hun toiletten vuiler zijn. Leerkrachten willen daarom iedereen verplichten zittend te plassen. Goed idee volgens kinderuroloog Erik Van Laecke.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 11/06/2019 , bijgewerkt op 12/09/2019


pub