Nieuwsbrief vrij 7 juni

Laatst bijgewerkt: juni 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 7 juni

Oh nee, reizigersdiarree...

Heb je dit jaar voor een warme, exotische vakantiebestemming gekozen? Probeer dan te vermijden dat de langverwachte droomreis ter plaatse wordt verstoord door reizigersdiarree. 
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Een psycholoog vertelt over haar job

Vandaag vertelt Wolters Mercedes (46) over haar job als psychologe. Mercedes werkt als stafmedewerker bij het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie en als zelfstandig psychologe in bijberoep.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Urineverlies? Kies het juiste incontinentiemateriaal

Bij urineverlies of incontinentie is goed incontinentiemateriaal vaak onmisbaar. Natte plekken in de kleding of vervelende geurtjes wil je sowieso vermijden. Gelukkig zijn er veel goede materialen te koop.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Het stuifmeelseizoen van grassen is bezig

Het nationaal surveillancenetwerk van Sciensano kondigt het begin van het graspollenseizoen aan. Sinds enige tijd nemen de concentraties geleidelijk aan toe, wat het begin van de belangrijkste allergieverwekkende golf van het jaar voorspelt.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Superschimmel doodt malariamug

Een schimmel die genetisch is aangepast om spinnengif aan te maken en uit te scheiden, doodt binnen de maand 99 procent van alle malariamuggen in zijn omgeving. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

‘Aan mij mag je alles vragen’: leidraad patiëntenrechten

Het is niet voor elke patiënt eenvoudig om met een zorgverlener in dialoog te gaan. Daarom ontwikkelde het Vlaams Patiëntenplatform een leidraad ‘Aan mij mag je alles vragen’.

Lees meer,...

Gezondheid.be

ITG adviseert vervroegde vaccinatie tegen mazelen voor zuigelingen die reizen

Zuigelingen die nog geen mazelenvaccinatie kregen, kunnen vervroegd gevaccineerd worden vanaf de leeftijd van zes maanden wanneer zij reizen naar landen met een hoog risico op mazelen.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 07/06/2019 , bijgewerkt op 12/06/2019


pub