Nieuwsbrief vrij 17 mei

Laatst bijgewerkt: september 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 17 mei

Wat weet jij over legionella of de veteranenziekte?

De meeste mensen worden niet ziek na een legionella-besmetting. Doorgaans krijgt iemand alleen griep of longontsteking. Alleen in ernstige gevallen kan de ziekte, zonder de juiste behandeling, dodelijk zijn.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Longembolie na vliegtuigreizen: het 'economy class' syndroom

Lang stilzitten met een beperkte beenruimte bemoeilijkt de bloedcirculatie in de benen. Dit kan leiden tot de vorming van bloedklonters in de aders. Neem dus de nodige voorzorgsmaatregelen als je gaat vliegen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Waarom anticonceptiemiddelen soms falen

Een Amerikaans onderzoeksteam ontdekte dat vrouwen die zwanger raken terwijl ze anticonceptiemiddelen gebruiken, mogelijk een gen dragen dat de werkzame stoffen in het middel afbreekt.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Een chiropractor vertelt over zijn job

Werken aan je gezondheid is belangrijk. Maar sommige mensen gaan nog een stapje verder en werken ook nog eens aan de gezondheid van een ander. Vandaag vertelt Mattijs Clijsters (32) over zijn job als chiropractor.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Herken de tekenen van diabetes bij kinderen

Diabetes type 1 is één van de meest voorkomende chronische ziekten bij kinderen. Het komt erop aan de eerste tekenen tijdig te herkennen en ze vooral niet te onderschatten.

Lees meer,...

Gezondheid.be

'Wait and see’ methode is effectief bij boezemfibrilleren

48 uur afwachten bij recent geconstateerd boezemfibrilleren is net zo effectief als het acuut toepassen van cardioversie met een elektroshock of infuusmedicatie. Het hartritme herstelt in bijna 70 procent van de gevallen namelijk spontaan.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Meer energie nodig? Het Zweedse gökotta kan je leven veranderen

Wil je graag wat meer uit je dagen halen? Dan is de Zweedse levensstijl gökotta misschien iets voor jou. Het woord betekent zoveel als ‘vroeg opstaan om de vogeltjes te horen zingen’.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 17/05/2019 , bijgewerkt op 12/09/2019


pub