Nieuwsbrief vrij 10 mei

Laatst bijgewerkt: september 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 10 mei

Latexallergie: wat is het en hoe kan je het voorkomen?

Veel mensen hebben huidproblemen bij het dragen van rubberhandschoenen. Soms berust dit niet op een echte latexallergie, maar wel op een mechanische irritatie. Een echte latexallergie is minder frequent, maar potentieel veel ernstiger.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Een bedrijfsverpleegkundige vertelt over haar job

Werken aan je gezondheid is belangrijk. Maar sommige mensen gaan nog een stapje verder en werken ook nog eens aan de gezondheid van een ander. Vandaag lees je het verhaal van ben Karine Maes. Zij werkt als verpleegkundige bij de VRT.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hoe neem je de pil in tijdens een verre reis met uurverschil?

Bij vliegreizen naar verre landen is er vaak een tijdsverschil, soms van vele uren. Bij het innemen van je anticonceptiepil dien je rekening te houden met deze tijdsverschuiving. Wij geven enkele tips.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Belasting op frisdrank vermindert kans op tandbederf

Minder zwaarlijvigheid en diabetes zijn vaak gebruikte argumenten voor de invoering van een ‘suikerbelasting’ op zoete frisdranken. Zo’n belasting heeft ook effecten op de kwaliteit van ons gebit.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Eerste onderzoek op spoed kan je voortaan zelf uitvoeren

In de wachtzaal van de Spoedgevallendienst van het UZ Gent staat sinds kort een zelfmeetkiosk. Met dat toestel kan je zelf je bloeddruk, pols en zuurstofsaturatie meten.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Vlaanderen draait proef met eerstelijnspsychologen voor ouderen

Ook ouderen zijn kwetsbaar voor geestelijke gezondheidsproblemen. Het nieuwe federale terugbetalingssysteem van eerstelijnspsychologen richt zich specifiek tot volwassenen (18 tot 65 jaar) waardoor ouderen hier niet op kunnen terugvallen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Studie waarschuwt: “Honing is bijna even slecht als gewone suiker”

“Het is teleurstellend dat bedrijven zo graag uitpakken met honing als gezonder alternatief voor tafelsuiker.” Dat stelt ‘Action on sugar’, een actiegroep verbonden aan de Londense Queen Mary-universiteit die meer dan 200 producten met honing erin analyseerde.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 10/05/2019 , bijgewerkt op 12/09/2019


pub