Nieuwsbrief do 9 mei

Laatst bijgewerkt: september 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 9 mei

Wat is hyperventilatie en wat te doen bij een aanval?

Hyperventilatie betekent dat je te snel en/of te diep ademt. Hierdoor komt er enerzijds meer zuurstof in het bloed en adem je anderzijds meer koolstofdioxide uit. Vooral dit laatste kan een aantal klachten teweegbrengen.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe geef je water een lekker smaakje?

Er wordt aangeraden om elke dag anderhalve liter water drinken, maar dat is niet voor iedereen vlotjes haalbaar. Door een smaakje aan je water toe te voegen, gaat het een stuk gemakkelijker.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Eet jouw kind voldoende gevarieerd en voedzaam?

ADVERTORIAL
Niet alleen ouders hebben een druk bestaan. Ook van kleine kinderen wordt er veel verwacht. Ze zijn de hele dag druk in de weer met het spelen met vriendjes, knutselen en tekenen. Ze ontdekken een nieuwe wereld en ontwikkelen hun fantasie. De fysieke en mentale groei van het kind vraagt veel energie.

Lees meer,...

Gezondheid.be

De Verdwaalde Ooievaar lanceert een brochure voor werkgevers

De Verdwaalde Ooievaar is de organisatie in Vlaanderen van en voor wie een onvervulde kinderwens heeft. Met deze brochure wil ze werkgevers sensibiliseren rond het thema kinderwens en tips geven hoe zich flexibel en begripvol op te stellen tegenover werknemers met fertiliteitsproblemen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Suiker bij slechte eetlust en gewichtsverlies

Met suikers moet je meestal voorzichtig omgaan. Maar als er sprake is van slechte eetlust waardoor je veel te weinig eet, bij een laag lichaamsgewicht of bij snel ongewild gewichtsverlies kan het gebruik van suiker en suikerrijke producten juist wél goed en effectief zijn.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Infosessie over osteoporose

Wat zijn nu net 'broze botten' of 'botontkalking'? Doet botontkalking pijn? Waarom zijn mijn botten gevoeliger voor een barst of breuk? Tijdens deze infosessie over osteoporose worden al deze vragen beantwoord en wordt er toegelicht wat het belang is van zowel de preventie als de behandeling van osteoporose.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Speltspaghetti met tomaten en gebakken ricotta van Jamie Oliver

Dit heerlijke recept voor speltspaghetti met tomaten en gebakken ricotta van Jamie Oliver is ideaal om te maken na een drukke (werk)dag. Je schuift de tomaten met de ricotta in de oven en ploft vervolgens neer op de zetel!

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 09/05/2019 , bijgewerkt op 12/09/2019


pub