Nieuwsbrief di 7 mei

Laatst bijgewerkt: mei 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 7 mei

Insectenbeten: vervelend en soms gevaarlijk

Elke zomer worden duizenden mensen gestoken door wespen en bijen. Meestal blijft het bij een pijnlijke zwelling en wat jeuk, maar sommige mensen reageren allergisch op een steek. Bij die mensen kan er zelfs een levensbedreigende shock optreden.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Waarom hebben we nog geen goede vaccins tegen tbc, HIV en malaria?

Op 26 oktober 1979 werd de wereld "pokkenvrij" verklaard. Voor het eerst in de geschiedenis had de mens een virusinfectie dankzij een vaccin succesvol de wereld uit geholpen! Maar dat roept de vraag op waarom er nog geen succesvolle vaccins zijn tegen alle infectieziektes.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Je astma en je persoonlijke ervaring met astma beter begrijpen

ADVERTORIAL
Net zoals je vingerafdruk zijn je longen even uniek als jezelf. Iedereen z'n astma is anders en het is dus tijd om een persoonlijker gesprek te hebben over je astma met je arts.

Lees meer hierover,...

Gezondheid.be

Groen is goed voor psychische gezondheid

Wie opgroeit in een groene omgeving heeft later minder kans om een psychische stoornis te ontwikkelen dan wie zijn jeugd in een grote, niet zo groene, stad doorbracht. Dat blijkt uit een grootschalig Deens onderzoek, gepubliceerd in Proceedings of the National Academy of Sciences.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Welke invloed heeft pasgeboren kind op slaap ouders?

Britse wetenschappers hebben onderzocht welke invloed pasgeborenen hebben op de slaap van hun ouders. Het onderzoek ging na hoeveel uren jonge ouders gemiddeld per nacht slapen vóór en na de geboorte van hun kind.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hoe vermijd je statische elektriciteit als je uit de auto stapt?

Krijg jij ook een kleine elektrische shock als je de greep van een autodeur vastneemt? Dat is niet alleen zeer onaangenaam, het kan ook gevaarlijk zijn. Kom te weten hoe je de statische lading kan afvoeren zonder dat je er zelf last van hebt. 


Lees meer,...

Gezondheid.be

Chronische migraine: botox werkt niet beter dan afkicken van pijnmedicatie

Patiënten met chronische migraine die veel pijnmedicatie gebruiken kunnen daar beter mee stoppen dan een behandeling met botox ondergaan. Dat besluiten hoofdpijnonderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum uit een grootschalige studie.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 07/05/2019 , bijgewerkt op 08/05/2019


pub