Nieuwsbrief vrij 19 apr

Laatst bijgewerkt: september 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 19 april

Hooikoorts: 28 tips om pollen te vermijden

Hooikoorts voorkomen is bijna onmogelijk, maar je kan wel een aantal maatregelen nemen om de gevolgen tot een minimum te beperken door pollen zoveel mogelijk te vermijden.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Is zonnecrème langer dan één jaar bruikbaar?

Op de meeste zonnecrèmes staat dat ze tot 12 maanden na opening goed blijven. Uit een test door Test Aankoop bleek echter dat je een zonnecrème van vorige zomer probleemloos opnieuw kan gebruiken. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Mijn verhaal: hyperventileren en hartcoherentie

"Ik was rustig aan het werk toen mijn hart plots vreemd deed. Overspoeld door paniek begon ik te rillen over mijn ganse lijf en voelde ik het draaien in mijn hoofd. Die avond bij de dokter viel het woord ‘hyperventilatie’ voor het eerst."

Lees meer,...

Gezondheid.be

Waarom moeten ook volwassenen zich laten vaccineren tegen de mazelen?

Bij het woord ‘mazelen’ vrees je als volwassene niet meteen voor je gezondheid. Want mazelen is toch een kinderziekte? Dat klopt maar gedeeltelijk. Ook als volwassene kan je besmet worden en ernstig ziek worden.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hoe zit het met de seksuele gezondheid van onze jongeren?

De Onafhankelijke Ziekenfondsen onderzochten in de vijfde editie van de KidOscope, barometer voor de gezondheid van kinderen en jongeren, de seksuele gezondheid van onze jongeren.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Speciale pleisters kunnen doorligwonden verminderen

Speciale pleisters kunnen doorligwonden voorkomen door het schadelijke effect van zogenoemde afschuifkrachten te verminderen. Dat blijkt uit onderzoek aan het universitair ziekenhuis Maastricht UMC+.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Vermindert fijnstof spermaproductie?

Uit onderzoek bij muizen blijkt dat fijnstof een negatieve invloed heeft op de spermaproductie. De zaadbuizen in de teelballen van muizen die aan fijnstof waren blootgesteld bleken er aanzienlijk slechter aan toe te zijn dan die van muizen die niet aan fijnstof waren blootgesteld.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 19/04/2019 , bijgewerkt op 12/09/2019


pub